Vaasalainen urheilusyksy huipentui Vepsun nousuun

Paljon onnea Vaasan Palloseura! Seitsemäs perättäinen voitto varmisti raitapaitojen nousun Veikkausliigaan jo ennen lauantain viimeistä kotipeliä, jossa kohdataan Pietarsaaren Jaro.

Vepsu pelasi kaksi vuotta Ykkösessä, ja vielä juhannuksen tienoilla näytti, että kolmannenkin.

Valmentajanvaihdos seitsemän pelatun kierroksen jälkeen ei näyttänyt alkuun tuottavan tulosta, mutta syksy on ollut yhtä riemujuhlaa Jussi Nuorelan valmentamalle joukkueelle.

lauantaina kentällä esiintyi peräti kuusi vaasalaislähtöistä pelaajaa. Seitsemäs olisi ollut Sebastian Strandvall, joka seurasi varoitustilin täyttymisen takia ottelua katsomosta.

Fabrice Gatambiye, Miika Niemi, Riku Jääskä, Arttu Nuutinen, Samba Sillah ja Joonas Vahtera ovat tärkeitä palasia Nuorelan ryhmässä. Näiden lisäksi joukkueen ryhmään kuuluu vielä monta lahjakasta vaasalaisjunnua.

Aivan oman kylän pojilla ei pärjää Veikkausliigassa yksikään joukkue. Toivottavasti omat juniorit vastaavat nousuhaasteeseen oikealla tavalla ja riveihin saadaan myös muutama nimekäs vahvistus.

Nautitaan nyt noususta, joka oli muuten Vepsulta jo 10. kerta ylimmälle sarjatasolle.

Lauantaina on vaasalaisfaneilla taas kahden pelin päivä, sillä VPS pelaa kello 15 ja Sport 18.30.

Kiekkoliigassa Vaasan Sport keikkuu komeasti sarjakärjen tuntumassa.

Huolta on aiheuttanut joukkueen loukkaantumistilanne. Sitä onnistuneesti paikkaamaan hankittiin Tapparasta Lassi Vanhatalo, joka on tehnyt jo pari maaliakin.

Eikö omista junnuista olisi löytynyt paikkaajia?

Nyt mennään tulos ja kokemus edellä. Päävalmentaja Risto Dufvan joukkue on SM-liigan vanhin 28 vuoden keski-iällään. Hyvät alkukauden esitykset antavat uskoa, että ollaan oikealla polulla.

Oman kylän poikia joukkueen rosterissa ovat paluumuuttaja Joni Nikko sekä nuori Santeri Haarala, joka hakee jääaikaa Sportin U20 -joukkueesta.

Jalkapallossa ja jääkiekossa on junioripuolella varsin erilainen tilanne. Moni futari pelaa kotikaupungissaan koko juniori-ikänsä. Kiekon puolella hakeudutaan aikaisemmin muualle. Sportinkin U20 -joukkueesta löytyy poikia jopa Sloveniasta ja Liettuasta.

Laadukasta Sportin juniorikiekkoilu kuitenkin on. Siitä viimeisenä näyttönä on Pohjola-leirille valitut neljä pelaajaa. Mutta aloittavatko Masi Härkönen, Mico Kirvesmäki, Jacob Rönnqvist tai Elias Hautamäki liigauransa Vaasan Sportissa? Se on monen mutkan takana.