Palaset kohdilleen

Perjantaina alkava jääkiekkokausi näyttää vaasalaisittain taas mielenkiintoiselta.

Sport on viime vuosina nostanut päävalmentaja Risto Dufvan ohjauksessa tasoaan. Muutaman pelin verran on haisteltu pudotuspelejäkin, mutta nyt on aika ottaa ainakin yksi porras ylöspäin. Miksei kaksikin.

Sport aloittaa pelinsä Porissa, kun vastassa on Ässät. Kotipeli on heti seuraavana iltana. Kuparisaaren kausiavauksen vastustajaksi luistelee Tappara, joka on tälläkin kiekkokaudella yksi suurimmista mestaruussuosikeista.

 

Superlauantai vaasalaisille

 

Pelaajia on tullut ja mennyt, mutta Sport on nyt saamapuolella. Reilun kolmenkymmenen pelaajan rosterissa on yhdeksän uutta pelimiestä. Mielenkiintoisin nimi kärppäpakki Shaun Heshkan lisäksi on Vaasan oma poika, Joni Nikko.

Perusvaasalainen Nikko lähti pojankloppina Rauman Lukkoon, ja sieltä tie vei Kalpaan ja Saipaan. Lappeenrannassa kului viimeiset viisi vuotta.

27–vuotias paluumuuttaja on pelannut Vaasassa useita liigapelejä, mutta ei ainuttakaan punaisessa kotkapaidassa. Viimeisessä harjoituspelissä löytyi maalijyvä, joten Nikolta sopii heti odottaa onnistumisia.

Sport on pelannut kauteen valmistavia otteluita kymmenen statistiikalla 4-1-5. Tuloksista on vaikea vetää johtopäätöksiä, sillä päävalmentaja Dufva on kierrättänyt pelaajistoaan ahkerasti. Viime viikolla voitettiin Ässät vieraissa, mutta Jypille hävittiin kotona.

Dufvalla on käsissään oman näköisensä joukkue, joka voittaa alkavalla kaudella kenet tahansa. Ketjukoostumukset varmasti elävät, mutta tärkeintä on säilyttää pelillisesti hyvä taso illasta toiseen.

Järkeä vai ei? Vaasalaisfaneilla on lauantaina varsinainen superlauantai, sillä VPS ja Sport pelaavat kotiottelunsa lähes peräkkäin. Veikkausliigaan kiikaroiva Palloseura hävisi kaksi tärkeää peliä, ja on nyt Hietalahdessa pakkovoiton edessä.

Reilut kaksi tuntia tuosta, ja naapurihallissa on kiekkokauden avaus. Seurojen kannalta ei varmasti aivan sovittu otteluohjelma, mutta toivottavasti yleisö löytää molempiin tapahtumiin.

 

Kokemusta kisoista

 

Vaasan Uimaseuraa Tokion paralympialaisissa edustanut Nader Khalili jäi muutaman sekunnin päähän finaalipaikasta. Nuoren urheilijan villin kortin kisoihin saanut Khalili sai olympia-altaasta kuitenkin arvokasta kokemusta. Uimarin ensimmäiset, mutta ei varmasti viimeiset arvokisat. Altaassakin palaset osuvat vielä kohdilleen.

Timo Krankkala