Palloseurat nousujahdissa

Vaasalaisilla urheilufaneilla on ollut ikimuistoinen urheilusyksy. Mailattaret nousi superpesikseen, Vaasan Palloseura taistelee noususta Veikkausliigaan, ja jääkiekossa kotihallissa voitosta toiseen pelaava Vaasan Sport keikkuu sarjakärjen takana.

Jalkapallon nousukamppailu Veikkausliigaan meni taisteluksi Vaasan, Turun ja Rovaniemen Palloseurojen kesken.

Loppusarjaa on neljä kierrosta pelaamatta, ja perinteikkäät kaimaseurat ovat pisteen sisällä.

Oma palloseuramme aloitti pakkovoitolla tammisaarelaisista. Turkulaisetkin voittivat pelinsä, mutta Rovaniemi jäätyi kotikentällään Gnistanille. Tepsi on nyt pinnan edellä Vepsua ja Ropsia.

Tärkeitä pelejä

Nousija ja karsija ovat siis selvillä neljän kierroksen jälkeen.

Vaasalaisittain kaksi seuraavaa peliä ovat niitä kuuluisia kuuden pinnan pelejä. Tulevana pyhänä kohdataan Hietalahdessa Rovaniemen Palloseura ja sieltä jatketaan turkulaisten vieraaksi. Nuo kaksi peliä näyttävät suunnan, millä sarjatasolla Vaasan Palloseura ensi kaudella pelaa.

Vieraissa kohdataan vielä Gnistan, ja syksyn päättää kotipeli Pietarsaaren Jaroa vastaan 23. lokakuuta.

Palloseura on pelannut päävalmentaja Jussi Nuorelan otteissa nousujohteisen syksyn. Valmentaja muutti kesän kuluessa muutaman pelaajan pelipaikkaa, ja nyt kulkee.

Itseluottamus on voittojen myötä raitapaidoilla tapissa. Seitsemään viime peliin on tullut kuusi voittoa.

Nyt jos koskaan Palloseura tarvitsee yleisön kannatuksen matkalla kohti Veikkausliigaa.

Viime pelissä Hietalahdessa oli yleisöä reilut 800. Nyt mennään varmasti tuhannen katsojan paremmalle puolelle, miksei vaikka heti kahteen tonniin.

Ylemmän jatkosarjan päätyttyä voittaja nousee ensi kaudeksi suoraan Veikkausliigaan ja toiseksi sijoittunut liigakarsintaan.

KTP on varma putoaja liigasta, ja karsijan paikalle jäänee nykynäytöillä AC Oulu, sillä Valkeakosken Haka on osoittanut piristymisen merkkejä.

Pelialustat puhuttavat

Elisa Stadionin keinonurmi on viiden käyttövuoden jälkeen tullut elinkaarensa päähän, ja mahdollisen liiganousun myötä nurmi on uusittava.

Mailattarien pelikenttä ja olosuhteet kelpaavat pääsarjatasolle pienin muutoksin. Pesäpallokenttää ollaan kuitenkin siirtämässä vuoden päästä mittansa verran Sundomin lahdelle päin. Kiekkohalli on jo remontoitu loistoonsa.

Rahaa huutavia ratkaisuja kaikkinensa. Pelataan jalkapallosarja loppuun ja murehditaan näitä tulevia päätöksiä myöhemmin.