Pyllyt penkkiin

Elämme tällä hetkellä kiinnostavia aikoja. Eritoten VPS:n otteet ovat pitäneet rystyset valkoisina. Kun ylempi jatkosarja alkoi, eivät olisi ottelut voineet alkaa tätä paremmin.

Vepsu taisteli hienon voiton EIF:stä, ja samaan aikaan RoPS otti ja hävisi yllättäen Gnistanille. Ja kun myös TPS voitti ottelunsa, se tarkoitti sitä, että sekä TPS ja VPS ohittivat sarjakärki RoPS:n.

Toisella ottelukierroksella RoPS saapui Vaasaan ja sai poistua tappio niskassaan takaisin Lapin pääkaupunkiin.

Tietysti myös TPS voitti oman ottelunsa, mikä tarkoittaa sitä, että TPS on vieläkin yhden pisteen Vepsua edellä.

Sarjan ehkä tärkein ottelu pelataan tulevana perjantaina, kun raitapaidat kohtaavat Turussa. Jos Vepsu voittaa ottelun, on suora nousukin mahdollista. Kaikki on vain omissa käsissä.

Itse uskon, että ensi kesänä Hietalahdessa nähdään taas Veikkausliigaa, vähintään karsinnan kautta.

Sport on aloittanut kautensa todella hyvin. Myönnän että aiemmin hieman aliarvioin Sportia, tai lähinnä pelitapaa, mutta mitäs vielä.

Sport on etenkin kotona pelannut hienoa jääkiekkoa, ja viikonloppuna tuli myös kauden ensimmäinen vierasvoitto.

Mitä olen selostuksien ohessa ehtinyt analysoimaan joukkuetta, niin kasassa on ylivoimaisesti tasapainoisin Sport-joukkue SM-liigassa.

Vaikka materiaali on pääosin kokenutta kaartia, tuntuu, että kaukalossa on jatkuvasti yksi kotkapaita enemmän.

Kenelläkään ei varmasti ole hauskaa pelata kovaäänisen yleisön edessä Sportia vastaan.

Nyt kun koronarajoituksista ollaan vihdoin pääsemässä eroon, täytyy toivoa että yleisö suuntaisi Vepsun loppukauden ratkaisuotteluihin tai uuteen jäähalliin Sportia katsomaan.

Yli vuoden hiljaiselon jälkeen jokainen joukkue, lajista tai sarjatasosta riippumatta haluaa ja tarvitsee yleisöä katsomoonsa. Ei vain eurojen takia, vaan pelkästään siksi, että siellä on joku juuri heitä varten tullut paikalle.

Ja kyllähän te kaikki olette myös ansainneet mennä nauttimaan live-urheilusta.

Katsomoon, mars!