Vaasalaiset tarvitsevat paikallislehtensä

Vaasa – helmi Pohjanlahden rannalla.

Vaasa antoi nimensä aikoinaan myös alueella ilmestyneelle sanomalehdelle.

Kun Vaasa-lehden nimi muuttui Pohjalaiseksi, se otti samalla aimo askeleen kauemmaksi vaasalaisten sydämistä.

Nimenmuutos Ilkka-Pohjalaiseksi alkoi jo sitten olla lopun alkua. Optimistisimmat vielä vannoivat maakuntalehden positiivisiin vaikutuksiin, ja niin saattoikin olla niille, jotka kokevat elävänsä maakunnassa.

Pellavalaudeliina Vaasa-logolla

Itselläni on muitakin tunnesiteitä taannoiseen Vaasa-lehteen.

Paappani toimi 1960–70-luvulla Laihialla Vaasa-lehden asiamiehenä (jonnet ei muista). Pikkutytöstä tuo tehtävä vaikutti arvokkaalta, ja sitähän se olikin. Muistona tuosta ajasta minulla on pellavainen laudeliina, jonka reunoilla kulkee Vaasa-lehden logo.

Tuo laudeliina on ahkerassa käytössä niin kuin pellavan pitääkin, vaikka arvokas onkin.

Niinpä ymmärrätte, että tervehdin suurella lämmöllä kaupunkilehtemme, entisen Vaasan Ikkunan, nimenmuutosta sekä lehden uudistumista.

Kaupunkilaisille tärkeä lehti

Paikallislehden merkitys kaupunkilaisille on tärkeä. Se tiedottaa, ja se yhdistää. Se saa ihmiset liikkeelle.

Olen monesti miettinyt, miten esimerkiksi ikäihmiset saavat nykyään tietää, mitä tässä kaupungissa tapahtuu, kun tieto on niin pirstaloitunutta.

Kaikki eivät osaa etsiä verkosta tietoa, vaan ovat perinteisen sanomalehden varassa. Kokonaiskuvaa kaupungin tolasta ei pysty nykyisten sanomalehtien perusteella luomaan. Tähän asiaan toivon uuden Vaasa-lehden tuovan parannuksen.

Erityisen tärkeä paikallislehti on paikallisille yrityksille.

Ilmoittelu maakuntalehdessä on tyyristä, joten paikallislehti toimii siinä hyvin. Paikallislehti myös tavoittaa paremmin yleisönsä.

Myös erilaisia yritys- ja yrittäjätarinoita on helpompi saada julkaistua paikallislehdessä.

Meillä on tuhansia pk-yrityksiä, jotka luovat työpaikkoja ja tuovat kaupunkiin veroeuroja, jotka sitten käytetään meidän kaikkien vaasalaisten hyväksi.

Yksinyrittäjyys lisääntyy valtavasti – nuo ihmiset, jotka työllistävät itse itsensä.

Yrityksiä perustetaan nyt enemmän kuin ennen koronaa, ja se on jotain se. Yrittäjyys on kovaa hommaa, joten kaikki apu ja tuki on tarpeen, jotta yritykset, pienet ja suuret, säilyisivät toimintakykyisinä ja menestyisivät.

Siksi onnittelen lämpimästi I-Mediaa päätöksestä satsata vaasalaisen kaupunkilehden uudistamiseen ja palauttaa se arvoiselleen paikalle. Jos olisin urheilutoimittaja, niin otsikko kuuluisi: ”I-Mediat on jälleen pelissä mukana!”

Mari Pohjanniemi-Kivi

Toiminnanjohtaja, Vaasan Yrittäjät