Pääkirjoitus: Pentu päihittää pienokaisen

Perheisiin tupsahti viime vuonna enemmän koiranpentuja kuin vauvoja. Kennelliitto rekisteröi vuosittain noin 50 000 koiraa, se on enemmän kuin viime vuonna syntyneiden lasten määrä 47 577.

Labradorinnoutaja on Suomen suosituin koirarotu. Se ei ole ole niin sanottu käyttökoira, vaan lemmikki. Labroja rekisteröitiin viime vuonna 2 195. Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan 700 000 koiraa.

Koira ei sulje pois lapsenhankintaa, mutta aika monta kertaa labradorinnoutaja kuitenkin vie voiton vauvasta, kun nuori perhe suunnittelee tulevaisuuttaan.

Tämä kuvaa modernin hyvinvointivaltion tilannetta. Suomessa syntyvyys on ollut jo vuodesta 1969 alle väestön uusiutumistason, joka on 2,1 lasta naista kohden.

Vauvojen kannalta ei jatkossakaan hyvältä näytä. Suomen nuoret muuttavat kasvukeskuksiin ja pääkaupunkiseudulle. Helsingissä on Suomen alhaisen kokonaishedelmällisyysluku 1,23.

Bellalle vain parasta

Suomalaiset äänestävät hallituksia kumoon muutaman euron terveyskeskusmaksujen korotuksen vuoksi, mutta yksityisillä eläinklinikoilla tehdään lemmikeille tuhansien eurojen hoitoja.

Arvot heittävät häränpyllyä. Jussi Halla-aholta kysyttiin vaalitentissä keinoja syntyvyyden nostamiseksi. Hänellä ei niitä ollut, mutta hän toisti hellimänsä faktan.

Halla-aho sanoi, että alhainen syntyvyys vaivaa koko sivistynyttä läntistä maailmaa. Karttaan vilkaisu paljastaa, että mitä paremmin ihmisten asiat ovat, sitä vähemmän he lisääntyvät.

Suomessa syntyvyys on laskenut elintason kohenemisen myötä. Sodan jälkeen elettiin puutteessa, syntyivät suuret ikäluokat. Nyt elämme yltäkylläisyydessä, valitsemme labradorinnoutajan.

Hienostelut hemmettiin

Elämme siis ongelman kanssa, jota kukaan ei ole vielä pystynyt ratkaisemaan. Railakkaimmat yritykset herätellä suomalaisia ”synnytystalkoisiin” törmäävät feministisiin tyrmistyksiin.

Kaikki on niin herkkää ja mielensäpahoittajia riittää, kun on kysymys seksistä ja naisen oikeudesta määrätä kehostaan, että keskustelu Suomen suvun jatkumisesta tyrehtyy. Kukaan ei uskalla sanoa mitään.

Pitäisikö suomalaisten vain palata 80 vuotta ajassa taaksepäin. Turha kainostelu ja hienostelu pois. Mies kun tulee töistä, paiskaa hän salkun nurkkaan, nostaa vaimon keittiönpöydälle ja alkaa panemaan – paljaalla.

Sen jälkeen voi ottaa sukset jalasta. Näin isoisämme ja -äitimme lisääntyivät.

Vesa Koivumäki