Pakina: Uskomattomia asioita

En olisi ikipäivänä uskonut joskus vielä kulkevani kaupassa, jossa kaikki ihmiset pitävät kasvomaskia. Sellaiset kuvat kuvittelin jonnekin toiselle puolelle maailmaa, jos sinnekään.

Nyt maskit ovat tätä päivää Vaasassa ja hyvä niin. Keväällä niitä alkoi näkyä siellä täällä, mutta kauppaan julkesi hyvin mennä ilmankin. Olihan hallituskin kertonut, ettei niistä ole hyötyä, haittaa paremminkin.

Nyt käännyn kaupan ovelta, jos maski on unohtunut kotiin. Hävettäisi kulkea muiden asiakkaiden joukossa kuin Donald Trumpin kannattaja konsanaan. Kyse kun ei ole pelkästään omasta terveydestä.

Vaasalaiset ovat selvästi vastuullista porukkaa, vielä jos kaikki oppisimme laittamaan käytetyt maskit roskiin. Aamun Ilkka-Pohjalainen kertoi, että maahan heitetyt maskit tuottavat jo ongelmia kiinteistöhuolloille.

Tasa-arvoa?

Aamun uutisissa kerrottiin myös, että pian jaettavat elokuva-alan Jussi-palkintojen listasta halutaan poistaa mies- ja naispääosan parhaan esittäjän Jussit. Olisi vain parhaan näyttelijän Jussi, ilmeisesti tasa-arvon nimissä.

No, järjestäjät eivät siitä innostuneet, koska silloin olisi vaarana, että miehet saavat enemmän Jusseja kuin naiset. Siis mitä hä, eikö tarkoituksena juuri ollut häivyttää sukupuolet, eikä laskea saavatko miehet naisia enemmän Jusseja.

Totta, tasa-arvohössötyksellä saatetaan pilata hyviä asioita. Arvaan kuinka Jusseissa tulisi käymään. Ensin laskettaisiin, että saavatko naiset yhtä paljon Jusseja kuin miehet, seuraavaksi alkaisi ynnääminen vähemmistönäyttelijöiden Jusseista.

Lopulta päädyttäisiin kiintiöihin, eikä Jussien jaossa ole enää mitään merkitystä sillä, kuinka hyvin näyttelijä on suoriutunut roolistaan. Tärkeintä olisi, kenen on vuoro kunakin vuonna tuuletella parrasvaloissa Jussi-patsaan kanssa.

Älykästä imurointia?

Älylaitteet rynnistävät koteihin. Luin jostain, että robotti-imuri on Suomen toiseksi suosituin älylaite. Pojan kaveri hankki myös sellaisen, taloudessa on pieni lapsi ja koira.

Homma toimi, kunnes koira kakkasi lattialle ja robotti-imuri siivosi sen, tai yritti siivota. Tämän jälkeen robotti ”siivosi” kiltisti muunkin kämpän ja lopuksi rullasi takaisin lataustelakkaan olohuoneen karvamaton yli.

Jäljet siivosi sitten ihminen ja työn kesto laskettiin tunneissa. Robotti lähtenee jatkamaan läpimurtoaan elektroniikkajätteeseen ja matot Stormossenille.

Vesa Koivumäki