Niko Hovisen blogi osa 2 – Kausi avattu

Kausi on nyt avattu meidän eli Vaasan Sportin osalta neljällä ottelulla.

Kotona on voitettu molemmat pelit ja vieraissa taas hävitty molemmat pelit. Tekemistä siis riittää, varsinkin vieraissa, mutta molemmat kotivoitot ovat olleet taas huikeita tapahtumia yleisön kanssa pitkän tauon jälkeen.

Varsinkin se ensimmäinen, Tappara-matsi, kun taas vihdoin ja viimein hallissa oli porukkaa ja kunnolla meteliä.

Kova taistelumatsi, lauantai-ilta, kotiavaus, ja siihen vielä voitto. Sen parempaa fiilistä yksittäisen runkosarjamatsin jälkeen on vaikea hakea!

Tuon kyseisen pelin jälkeen meillä oli kopissa jo omat voittorituaalit menossa, kun joku tuli huikkaamaan, että fanit laulaa vielä katsomossa ja kehotti käymään vielä kiittämässä heitä.

Oli todella siisti fiilis seistä jäällä pelin jälkeen taputtamassa faneille ties kuinka monen kuukauden jälkeen.

Tämä on varmaan aika loppuunkulutettu levy, kun vuoron perään joka paikassa fiilistellään, miten hienoa on taas pelata yleisön edessä. Mutta se vaan on näin, tuskin sitä liikaa voi hehkuttaa.

Viime vuonna siihen tavallaan turtui, kun tilanne maailmassa oli mikä oli. Oli pakko pelata ilman yleisöä. Ja olihan se mahtavaa, että ylipäätänsä saatiin pelata.

Nyt se taas tuntuu niin hienolta ja tavallaan vähän uudelta ja oudolta. Hyvällä tavalla, totta kai!

Yleisö luo tunnelman halliin ja tuo pelaajillekin sen extrajännityksen ja latauksen.

Tällä viikolla meillä on kaksi peliä, molemmat kotona.

Tässä on nyt palauteltu ja treenattu kovan viime viikonlopun jäljiltä. Olemme taas valmiita kamppailemaan pisteistä kotiyleisön edessä.

Viime lauantain matsin jälkeen aika on käytetty palautumiseen ja pariin hyvään jääharjoitukseen.

Ihan mukava, kun viikollakin on otteluita, eikä joudu koko viikkoa odottelemaan seuraavaa matsia.

Jäähallin ulkopuolella nämä välipäivät menevät aika samalla kaavalla, ainakin minulla.

Treeneistä syömään, sen jälkeen koulu- tai toimittajajuttuja, ja koiran kanssa lenkille. Päivä yleensä kruunataan Vaasan pingviinien saunalla muutaman pelikaverin kanssa. Ja siinä välissä täytyy yrittää pysyä kärryillä omien suosikkisarjojen kanssa.

Jengin kovimmasta saunojasta on muuten kovaa vääntöä.

Talajan Roope pitää itseään ylivoimaisena ykkösenä, mutta Asplundin Turolla on aika kovia näyttöjä viime aikoina. Tuosta vähän lisää ehkä ensi kerralla.

Nähdään hallilla!