58 vuoden odotus ohitse, vai onko?

Rauman Lukko ja Turun Palloseura pelaavat jääkiekon Liigassa hienoa finaalisarjaa. Otteluvoitot ovat raumalaisille 2-1, ja tiistaina sarja oli ensimmäistä kertaa katkolla. Lukko oli voittanut kaksi viimeistä kohtaamista, ja lähti suosikkina tiistainkin koitokseen.

Rauman Lukko on muuten voittanut ylimmän jääkiekkosarjan ainoastaan kerran aikaisemmin. Mestaruus tuli vuonna 1963. Himmeimpiä mitaleita seuralta löytyy useita. Viimeisimmät liigapronssit ovat vuosilta 2011 ja 2014.

Tepsi puolestaan on jääkiekkosarjojemme kestomenestyjä. Yksitoista Suomen mestaruutta ja kymmenen SM-liigan mestaruutta kielivät seuran menestyksestä.

Erilaiset valmentajat

Korona on ollut läsnä koko liigakauden, ja sen on saanut tuntea myös Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta. Valmentaja makasi koronan kourissa lähes kuukauden sairaalan teho-osastolla.

Nyt Virta työskentelee katsomovalmentajana joukkueensa harjoituksissa sekä peleissä. Mies on tosin nähty herättelemässä joukkuettaan kesken pelinkin vaihtoaition puolella. Pekka Virran neljän vuoden Lukko-projekti päättyy tähän kevääseen.

Tamperelaisen Raimo Helmisen valinta turkulaisen kiekkojoukkueen pääkoutsiksi tuntui alkuun kummelitason vitsiltä, mutta hyvin on Raipe roolinsa vetänyt. Tepsi rämpi viime vuodet liigassa, mutta nyt nuoret tepsiläiset ovat kasvaneet kauden edetessä. Finaalipaikka oli jo suuri saavutus.

Kello neljän peli

SM-liigan finaalipelit ovat alkaneet tänä vuonna poikkeuksellisesti jo kello 16. Monelle tuo aika on tullut yllätyksenä, ja muun muassa kiekkomoguli Kalervo Kummola avasi vastaanottimensa ”normiaikaan”. Silloin kuitenkin pelattiin ottelun viimeistä minuuttia.

Poikkeusaikataulut on laadittu ilmeisesti jäähallien VIP-aitioita anniskelulupia varten. Toivottavasti Kalelta ei mennyt tiistainkin peli ohitse.