Jääkiekko on maalintekopeli

Tehdyt maalit ratkaisevat voittajan jääkiekossakin. Lätkän MM-kisat alkoivat viikonvaihteessa, ja Suomen osalta varsin kaksijakoisesti. Ensin kaadettiin Yhdysvallat, mutta heti perään otettiin turpaan Kazakstanilta.

Leijonat tekivät tuossa ottelussa kasakkien maalivahdista lähes kansansankarin. Maalia kohti lauottiin lähes viisikymmentä kertaa, mutta näistä vain yksi meni sisään.

Maalit olivat kuitenkin varsinaisen peliajan jälkeen tasan 1-1. Viiden minuutin jatkoajalta ei löytynyt leijonalaumasta ratkaisijaa, eikä sitä löytynyt rangaistuslaukauskisastakaan. Päävalmentaja Jalonen valitsi laukojiksi kesken pelin penkittämänsä ykkösketjun. Teemu Turunen, Jere Karjalainen ja Arttu Ruotsalainen eivät ole peleissä löytäneet toisiaan. Itseluottamus oli nollissa myös rankuissa, sillä kolmikosta ei ainutkaan ohittanut sankarivahti Bojarkinia.

Pudotuspelejä odotellessa

Turha tässä on vielä mitään paniikkinappulaa etsiä. On siellä muutkin kompuroineet. Ruotsin Hannuhanhet hävisivät avauspelinsä Tanskalle, ja Latvia kukisti Kanadan. Sarjamuotoisena pelattavat alkulohkot antavat anteeksi moiset tilastotappiot. Kaiken pitää olla kuitenkin kunnossa, kun pudotuspelit alkavat

Itseluottamus oli haettavissa heti tiistain Norja-pelistä, ja torstaina jatketaan maalintekoa Italian kustannuksella.

Tokio kutsuu

Budapestin EM-altaasta tuli sunnuntaina suomalaisuimareille ikimuistoinen. Matti Mattsonin nelossija oli siihen asti kisojen paras suomalaissuoritus, mutta päätöspäivänä pamahti.

Ari-Pekka Liukkonen voitti vapaauinnin 50 metrin mestaruuden, ja heti perään Ida Hulkko nappasi hopeaa viidenkympin rintauinnissa.

32-vuotiaan Liukkosen seuraava tähtäin on Tokion olympia-altaassa. Liukkosen paraatimatka uidaan kisoissa, Hulkon mitalimatkaa ei. Maailmantilastossa Liukkosen voittoaika 21,58 on tällä hetkellä kolmostilalla.

Vepsu tappioitta

Jalkapallon ykköstä on pelattuna neljä kierrosta. Suurin tavoittein sarjaan lähtenyt Vaasan Palloseura on nyt pelannut neljä matsia. Mikä parasta, ilman ainuttakaan tappiota. Yhden voiton ja kolmen tasapelin myötä sarjasijoitus on neljäs. Kärki on kuitenkin ainoastaan kolme pinnaa edellä.

Tasurit on käännettävä nopeasti voitoiksi. Seuraava mahdollisuus on sunnuntaina Hietalahdessa, kun vastassa on Mikkelin Palloilijat.