Kirjavat koronasäännöt

Tiistaina Sport palasi jälleen koronakaranteenin jälkeen tositoimiin. Edessä on vielä viimeinen neljän ottelun rypistys ennen pudotuspelejä. HPK on ottanut todella kovan loppukirin, ja Sportilla onkin täysi työ pitää HPK takanaan.

Hitusen parempi

Tällä kaudella sarjatilanne ratkaistaan pistekeskiarvon mukaan ja se on toistaiseksi Sportilla hitusen parempi. Loppukausi ei todellakaan ole helppo. Tiistaina kohdattiin Ilves, jonka ottelun lopputulos ei tätä kirjoitettaessa ole vielä selvillä. Lisäksi vastaan asettuvat vielä Kärpät.

Kaikkia joukkueita vastaan Sportilla ei ole kovin ruusuinen saldo. Varsinkaan kun Kärpät ja HIFK kohdataan vieraskentällä. Sport on historiansa aikana voittanut HIFK:n Helsingissä vain kahdesti ja Kärpät vain kerran Oulussa.

Suuri yllätys

Sport oli kaksi viikkoa karanteenissa, mutta yllätys oli suuri, kun joukkue vapautui karanteenista. Päävalmentaja Risto Dufva ja kolme pelaajaa olivat vielä tiistaina karanteenissa.

Taustalla on niinkin hassu syy, että kyseiset henkilöt ovat kirjoilla toisen sairaanhoitopiirin alueella, jonka mukaan karanteenit määräytyvät eri tavalla.

Vielä ei ole tiedossa, ketkä kolme pelaajaa ovat, mutta varmaa on se, että pelaajat ovat tämän kauden vahvistuksia.

Harvinaista tähtisadetta

Kun jääkiekolla jatketaan, hypätään NHL:ään. Tällä kaudella suomalaisia on taalajäillä pelannut jo yli 50. Se on kaikkien aikojen ennätys. Tämä on tietysti mieluinen uutinen - eritoten kun odotetaan vuoden 2022 Olympialaisia, joihin NHL on jälleen osallistumassa.

Tämä on mahtava uutinen, sillä väsyneet MM-kisat keräilyporukoilla innostavat vain harvoja. Myös Pyeongchangin Olympialaiset ilman NHL-pelaajia olivat väljähtäneet.

Jo nyt on hienoa ajatella miten Barkov, Rantanen, Aho, Heiskanen ja muut pukevat päälleen Leijonapaidan ja vastaan asettuvat McDavid, Matthews, MacKinnon, Panarin ja muut. Aivan liian harvinaista tähtisadetta jääkiekossa.