Terveys edellä

Kiekkoliigassa Tappara kusi omien murojensa lisäksi vähän muidenkin muroihin. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi päästi juniorit kaukaloon ottamaan lajituntumaa, ja samalla tuli rikkoneeksi koronaeristystä ja tartuntatautilakia.

Ei näin. Kaiken huipuksi reilua anteeksipyyntöä virheestä ei kuulunut. Tästä syystä sanoi seuran pääsponsoreihin kuuluva Terveystalo yhteistyösopimuksensa irti.

Liigaa on pelattu joulutauon jälkeen tyhjille katsomoille. Kaikkien tahtotaso on, ettei mestaruus jää toista kertaa jakamatta.

Sport karanteeniin

KooKoo palasi tartuntatauolta, mutta SaiPan ja HIFK:n lisäksi kahden viikon karanteeniin joutuivat Ilves ja Sport. Runkosarjan pelit alkavat käymään vähin, sillä Sportilta meni peräti neljä kotiottelua peruutukseen.

Sarja päättyy 13. huhtikuuta ja viimeiselle viikolle on Sportille merkattu - tässä vaiheessa – neljä peliä.

Joukkue eristettävä

Sarjan pudotuspelivaiheesta voi tulla dramaattinen, sillä karanteenin osuessa tartunnan myötä joukkueeseen, seura siirretään suoraan kesälomalle. Esimerkki kiekkokaukaloista saatiin jo U20-pojissa, kun Pelicans siirrettiin koronan takia karanteeniin ja Tappara marssi suoraan välieriin.

Sportissa varmasti tiedostetaan kyseiset uhat. Joukkue on menossa pleijareihin, ja Risto Dufvan valmentama joukkue pystyy kaukalon puolella voittamaan tässä sarjassa minkä joukkueen tahansa.

Pukki, Pukki ja Pukki

Suomen jalkapallomaajoukkue on aloittanut MM-karsintapelit kahdella tasapelillä. Kotona tasattiin Bosnia-Hertsegovinan kanssa lukemin 2-2. Sunnuntaina vieraissa noustiin Ukrainaa vastaan 1-1-numeroihin Teemu Pukin loppuhetkien maalin ansiosta.

Ottelutilastot on maalien osalta helppo lukea. 31 vuotta maanantaina täyttänyt Teemu Pukki teki noissa peleissä Suomen kaikki maalit. Kaikkien aikojen maalitilastossa Kotkan Työväen Palloilijoiden kasvatti nousi 30 maalilla toiselle sijalle.

Edellä on enää kuningas Litmanen 32 maalillaan. Ei ole kauan. Jari Litmanen tarvitsi maaleihinsa 129 ottelua. Teemu Pukki on pelannut Huuhkajissa nyt 89 peliä.