Palloseuran tärkein hankinta vuosikausiin

Jalkapallon ykkösestä ylöspäin hamuava VPS järjesteli viime viikolla palasiaan uuteen kuosiin.

Vaasan Palloseuran Junioreiden urheilutoimenjohtajana toimiva Janne Lindberg ottaa kantaakseen koko VPS-perheen urheilujohtamisen.

55-vuotiaan Lindbergin pestaaminen urheilujohtajaksi on Vepsun tärkein hankinta, joka sanelee pitkälti seuran urheilullisen toiminnan ja sarjatason vuosiksi eteenpäin.

Edustusjoukkueen ympärille on pitkin kuluvaa kautta muodostunut esteitä, ja sieltä valmentaja sai potkut ensimmäisen tappion jälkeen. Lindberg, jos kuka, tuntee Palloseuran, niin taustahenkilöt kuin pelaajatkin. Työsarkaa riittää niin paljon kuin vain haluaa. Onnea vaan Joselle!

Tasainen sarja

Viheriön puolella Palloseura palasi koronatauon jälkeen tositoimiin.

Jussi Nuorela otti valmennusvastuun kesäkuun puolivälissä, kun Porissa hävittiin Musalle 3–0. Nuorelan lyhyen valmennuskauden kaksi ensimmäistä kotipeliä tuotti neljä pinnaa, mutta Gnistan vei sunnuntaina raitapaitoja 2–0.

Sarjanousu on vielä täysin omissa käsissä, sillä sarjakärkeen siirtynyt Gnistan on kymmenen pelikierroksen jälkeen neljä pistettä vaasalaisia edellä. Sarjan tasaisuutta kuvaa, että Palloseuran sijoitus on vasta seitsemäs.

Ykkönen jatkuu Vepsun osalta paikallispeleillä. Lauantaina kohdataan jumbo KPV Kokkolassa, ja seuraavana keskiviikkona Hietalahteen saapuu sarjakakkonen Jaro.

Nämä pelit sytyttävät yleisön ja näyttävät pitkälti loppukauden suunnan. Tasapeleillä ei tasaisessa sarjassa elä.

Tokiossa tyhjää

Tällä viikolla alkavat erilaiset olympialaiset, sillä yleisöä ei kisapaikoille oteta. Koronavirus siirsi kisoja vuodella ja uhkaa edelleenkin.

Tokiosta tihkuu jatkuvasti koronauutisia, ja tuhannen päivätartunnan vuoksi on Japaniin julistettu koronaviruksen takia hätätila.

Olisiko olympialaiset pitänyt siirtää vieläkin vuodella?