”V**tun apina”

Nuo sanat sanoi Slavia Prahan pelaaja Ondrei Kudela suomalaispelaaja Glen Kamaralle, kun Slavia kohtasi Kamaran seuran Glasgow Rangersin. Urheilukentällä sanotaan kaikenlaista, eikä niistä usein tarvitse välittää pätkän vertaa.

Apinaksi haukkuminen ei ole kenellekään mukavaa, mutta kun kyseistä termiä on usein käytetty tummaihoisten pelaajien haukkumiseksi, on se selkeästi pahemman luokan rasismia. Kamara on nimenomaan tummaihoinen pelaaja.

Tuntuvat sanktiot

Asian todistaminen on hankalaa, koska tilanteessa on sana vastaan sanaa. UEFA:n päätöstä saadaan odottaa, sillä näin maanantaina tätä kirjoitettaessa mahdollista seuraamusta ei ole vielä tiedossa.

Huippu-urheilijoilla tulee olla paksu nahka verbaalisten heittojen osalta, koska tunteet käyvät usein kuumana kentällä. Henkistä yliotetta haetaan usein keinolla jos toisellakin.

Raja on kuitenkin vedettävä johonkin, ja nyt on selkeästi menty rajan yli. UEFA:lla on vaikea tehtävä todistaa tapahtunutta, mutta jos se sen pystyy tekemään, sanktiot toivon mukaan ovat tuntuvia.

Hienoa venymistä

Kotimaisessa kiekkoliigassa tehtiin poikkeuksellinen sääntömuutos. Jo ennen kauden alkua sääntöihin laadittiin pykälä, jonka mukaan kaikkia 60 ottelua ei tarvitse pelata, jos joukkueilla osa peleistä jää koronan vuoksi väliin. Sarjataulukko muodostuu näin pistekeskiarvon mukaan, koska joukkueiden ottelumäärät eivät ole samat.

Toistaiseksi Sportin kausi näyttäisi jatkuvan pudotuspeleissä, toista kertaa sen liigahistoriassa. HPK on kovassa nousussa, eikä Sportin viime viikko mennyt toivotulla tavalla.

Jos kummankaan joukkueen otteluihin ei tule muutoksia, Sport tulee pelaamaan vielä kahdeksan ottelua, joista kuusi kotona. Sportilta jää pelaamatta kaksi ottelua. HPK pelaa maksimissaan vielä kahdeksan ottelua.

Sportin naiset pitivät puolestaan kauden tiukkana. Vasta viime metreillä ne myös varmistivat paikan Naisten Liigaan ensi kaudellekin. Hienoa venymistä tärkeällä hetkellä.