Vaasa hiihdettiin maailmankartalle

Hiihtolajien MM-kisoissa on ensimmäinen viikonloppu hiihdettynä. Suomalaisten mitalisaldona on tähän mennessä komeasti kaksi hopeaa. Yhdistetyssä Ilkka Herolalta odotettiinkin mitalia, mutta miesten parisprintissä Joni Mäki ja Risto Hakola toivat todellisen yllätysmitalin.

Yhdistetyn arvokisamitali oli muuten Suomelle ensimmäinen sitten vuoden 2007. Pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä on kokenut myös päävalmentaja Petter Kukkonen. Miehellä on kyllä ollut luottoa tehtäväänsä, sillä päävalkun virassa kaveri on toiminut peräti yhdeksän viime vuotta.

Parisprintissä koettiin kaikki draaman kaaret. Joni Mäki kaatui karsintojen viimeisessä ylämäessä, mutta selvitti tiensä aikavertailun kautta finaaliin. Loppu onkin historiaa.

Suksi pelaa

Hiihtokansaa ei katsomoissa luonnollisista syistä nähdä. Televisiokuviin onkin taitavasti zoomattu huoltojoukot, joiden villit tuuletukset ovat tyylikkäitä. Siellä osataan ottaa ilo irti, sillä välillä rapaakin voi suksihuollolle sataa.

Näissä kisoissa on suomalaisten suksi liukunut loistavasti. Parisprintin jälkeen ”kiitoksen” sai suksihuollon päällikkö Martin Norrgård, jolta Risto Hakola ajeli pään paljaaksi.

Vaasan poikia

Parisprintin ankkurina hiihtänyt 26-vuotias Joni Mäki on juuriltaan täysin vaasalainen. Talvet nuori mies sivakoi Vaasan Hiihtäjissä ja kesät pelasi jalkapalloa Vaasan Palloseurassa. Mäki kuului molemmissa lajeissaan lahjakkuuksiin. Ei mennyt lajivalinta väärin, sillä Joni on nyt ensimmäinen vaasalainen MM-mitalisti.

Nuorten MM-kisoissa ensimmäisen vaasalaismitalin toi muuten Matias Strandvall, ja onhan Mäellä itselläänkin nuorten MM-pronssi palkintokaapissaan. Molemmat saivat mitalinsa sprinttihiihdosta.

Vaasan poikia Oberstdorfissa edustaa myös Otto Niittykoski. Merikaartolainen tekee lajinousua yhdistetyssä, mutta näistä pippaloista haetaan sitä arvokasta kokemusta.

Sport pleijareihin?

Jääkiekon liigajuna puksuttaa omaan tahtiinsa. Joukkueilla on eri määrä pelattuna otteluita, ja Sportilla on tiedossa todelliset härkäviikot. Joukkue pelaa seuraavan kolmen viikon aikana neljä peliä viikossa. Tiistaina kohdattiin vieraissa sarjakärki Lukko.

Sarjataulukossa ollaan juuri pleijariviivan alapuolella, mutta kaksi pinnaa edellä oleva Ässät on pelannut kolme ottelua enemmän.

Seuraavat kolme viikkoa näyttää Sportin suunnan. Tahtotaso seurassa on tapissa, sillä takalinjoja vahvistettiin loppukaudeksi uudella kanukilla.

Katseet tiukasti keväässä!