Lukijoilta: Kasitien uusi osuus Vassorista Ölikseen

Kasitien uusi osuus Mustasaaren Vassorista Vöyrin Ölikseen on susi jo syntyessään.

Ihmetystä herättää, miksi pohjoisesta Maksamaalle ja Vassoriin käännyttäessä ei ole tehty minkäänlaista ryhmittymiskaistaa? Nyt liikenne puskee päälle, nopeuksista ja turvaväleistä viis, ja käännyttäessä alta ei ehdi pois.

Outoa että vanhalle turkistarhalle ja metsätielle, mikä ei johda mihinkään, on tehty hienot ryhmittymiskaistat. Onko tiesuunnittelijoilla kääntynyt kartta nurinpäin?

Myöskin Maksamaalta ja Vassorista Kasitielle tultaessa on tie tehty niin kapeaksi, että risteykseen mahtuu yksi auto kerrallaan. Ennen oli mahdollista olla rinnakkain silloin, kun toinen oli kääntymässä etelään, toinen pohjoiseen.

Kävelyreitti Vassorista Åkersidsvägenin peltotielle, joka toisessa päässä yhtyy Vöyrintiehen, on suljettu kaiteella. Nyt, jos haluaa tutulle kävelyreitille, pitää kävellä noin 100 metrin matka liikenteen seassa henkensä kaupalla, että pääsee uuteen liittymään, joka johtaa kyseiselle tielle.

Ei luulisi olevan kallis ratkaisu tehdä Vassorintien kohtaan aukko kaiteeseen ja yksinkertainen silta ojan yli. Näyttää siltä, että pyöräilyreittiä emme saa, joten turvallinen kävelyreitti pitäisi ainakin olla.

Olen yrittänyt useaan otteeseen soittaa Ely-keskukseen ja saada vastauksia. Puhelu ei mene läpi.