Lukijoilta: Vastuutonta kirkkopolitiikkaa

Vaasan suomalaisen seurakunnan Loisto 2/2021 -lehdessä kappalainen Tiina Keinänen toteaa, että ”tarvitaan -- muutosta, elokapinaa.”

Elokapina on poliittinen ääriliike, joka toimii yhteiskunnan lakeja rikkovalla tavalla. Uskon, että kappalainenkin on tietoinen sen toiminnasta Helsingissä. On siksi erittäin epäsopivaa ja ev.lut.kirkon arvostusta heikentävää kannustaa ihmisiä elokapinaan.

Kirkon edustajien olisi fiksumpaa olla laillisuuden puolella. Se on käsittääkseni edelleen kirkon virallinen kanta ja opetus.

Tiedän, että jotkut ovat eronneet kirkosta jo aiemmin kirkon nykyisen poliittisen suuntautumisen vuoksi. Tälläiset poliittiset kannanotot pitää lopettaa, ellei tarkoitus ole karkottaa kaikki konservatiivisemmin ajattelevat ihmiset jäsenistöstä.

”Pyhään vastuuseen”, josta Keinäsen kirjoituksessa puhuttiin, kuuluu myös vastuu yhteiskuntaa ja sen järjestyssääntöjä kohtaan. Kaikki ei käänny hyväksi vain niin ajattelemalla, vaan se vaatii tekoja ja puuttumista. Siksi puutuin tähän asiaan. Väärä linja on juuri se, ettei toisten asioihin saa puuttua, eikä kukaan saisi loukkaantua.

”Metsä kirkkoni olla saa” ei ole höttöistä hengellisyyttä, vaan sillä on alunperin tarkoitettu vanhurskautta helvetin keskellä. Metsä edusti pimeiden voimien kotipaikkaa.

Mika Kivimaa, Vaasa