Kulutusluotolla rahoitat elämäsi hankinnat

 

Kulutusluotto on nopea ja helppo tapa hakea lainaa jotakin suurempaa ostoa varten. Siihen liittyy samalla tavalla hyötyjä ja haittoja kuin muihinkin lainatyyppeihin. Vaikka hyödyt ovatkin suuremmat kuin haitat, on molempia syytä pohtia ennen luoton hakemista.


 

 Netistä haettavan kulutusluoton suurin hyöty lainanottajan näkökulmasta on se, että lainatun rahan voi käyttää täysin haluamallaan tavalla. Käyttökohdetta ei siis erikseen kysytä hakemuksessa eikä myöskään jälkikäteen, vaan luoton ottajalla on vapaus valita käyttökohde omien tarpeiden mukaisesti. Kulutusluotolla pienten ja suurten haaveiden toteuttamisesta tulee mahdollista.


Kulutusluottoa on helppo hakea

Lainan hakeminen kuulostaa usein monimutkaiselta prosessilta. Kulutusluotto onkin oiva valinta jos olet huolestunut mahdollisesti pitkistä ja monimutkaisista lainanhakuprosesseista. Nykypäivänä hakemuksen voi jättää vaivattomasti netissä. Verkon kautta lainahakemukseen saa myös vastauksen nopeasti. Lainarahat siirretään hakijan tilille myös nopealla aikataululla, jopa vuorokaudessa.

Kulutusluottoihin sisältyvät riskit ovat lainanottajan näkökulmasta melko pienet., sillä lainan takaisinmaksuun on usein tarjolla joustavuutta. Takaisinmaksu omaan tahtiin on mahdollista esimerkiksi pitämällä maksuvapaita kuukausia. Kulutusluoton takaisinmaksun voi siis räätälöidä helposti tilanteen mukaan omaan talouteen sopivaksi. Helposti muokattava maksusuunnitelma hyödyttää erityisesti epävakaita talouksia, jotka haluavat joustavuutta luoton takaisinmaksuun.

Kilpailu pitää korot kurissa ja tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja

Suomessa kulutusluottoja myöntävät luotettavat tahot, joiden toiminta on valvottua. Kulutusluoton hakeminen suurempaa menoa varten on nykyään myös niin tavallista, että se ei enää herätä huomiota. Esimerkiksi lomamatkan maksamisesta kulutusluotolla on tullut arkipäivää.

Kulutusluottoja tarjoavia yrityksiä on nykyään niin paljon, että jokainen lainanhakija varmasti löytää itselleen sopivan luotonantajan. Kova keskinäinen kilpailu takaa myös sen, että kulutusluottojen korot pysyvät kurissa. Eri luotonantajia kannattaa vertailla parhaimman löytämiseksi. Lainaa-helposti.fi kilpailuttaa kymmenet lainat nopeasti ja täysin ilmaiseksi. Voit valita lainasuosikkisi kattavasta listasta ja hakea sitä vaikka heti.

Maksuhäiriöt estävät kulutusluoton saannin

Suomessa luottotiedot tarkistetaan automaattisesti ennen kuin lainan hakua, eikä sitä myönnetä, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Tästä johtuen, omista luottotiedoista kannattaa pitää hyvää huolta. Muista kuitenkin, että maksuhäiriömerkintä vanhenee yleensä noin kolmessa vuodessa, jonka jälkeen olet taas luottokelpoinen, mikäli uusia merkintöjä ei ole syntynyt.

Verrattuna perinteisiin pankkilainoihin, netistä haettavien kulutusluottojen korot ovat melko suuret. Tämä johtuu siitä, että nettilaina on vakuudetonta lainaa, jolloin luotontarjoaja haluaa varsin ymmärrettävästi pitää korot korkeampina kuin vakuudellisissa lainoissa, kattaakseen mahdolliset maksamattomat lainat. Muista, että pitkä maksuaika ja maksuttomat kuukaudet myös kasvattavat lainan kokonaiskuluja, joten pyri aina maksamaan laina takaisin niin nopeasti kuin mahdollista.

Vaikka suurin osa kulutusluoton ottaneista ei ole joutunut taloudellisiin vaikeuksiin luoton takaisinmaksun kanssa, velkaantumisen riski on aina olemassa. Suunnitelmallinen taloudenpito kannattaa aina, etenkin jos aiot hakea lainaa lähitulevaisuudessa.