Uutiset

Armas-festivaali ilahduttaa ikäihmisiä

Pohjanmaan maakuntataiteilija, viulisti Satu Sundén esiintyy moneen otteeseen Armas-festivaalin aikana.
Pohjanmaan maakuntataiteilija, viulisti Satu Sundén esiintyy moneen otteeseen Armas-festivaalin aikana.
Kuva: Timo Annanpalo
  • Anne Laurila

Vaasassa vietetään tällä ja ensi viikolla Armas-festivaalia, jonka kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

Kyseessä on monien eri tapahtumien kokonaisuus, jolla halutaan nostaa esiin ikäihmisille tarkoitettua kulttuuria ja heidän itse tekemäänsä taidetta.

Festivaali on valtakunnallinen. Vaasassa sitä koordinoi kaupungin kulttuuripalvelut, mutta tapahtumien järjestäjinä ovat muun muassa Vaasan kansalaisopisto Alma, SPR, Vaasan vanhusneuvosto ja eri eläkeläisjärjestöt.

– Ajatuksena on tehdä näkyväksi niitä ikäihmisten kulttuuripalveluja ja -toimintoja, joita Vaasassa on jo olemassa. Eikä niin, että me järjestämme jonkin tapahtuman kertaluontoisesti, ja sinne tullaan katsomaan. Armas-festivaali nostaa esille toimintaa, jota täällä jo tapahtuu ja johon pääsee mukaan, kuvailee vs. kulttuurisuunnittelija Pia Kokko Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tanssia ja kulttuurikavereita

Festivaalin aikana voi mennä tutustumaan ja kokeilemaan esimerkiksi polkkarinkiä torstaina 6.10. ja 13.10. kello 9 ja senioritanssia tuntia myöhemmin. Tanssitunnit ovat eläkeläisten toimintakeskuksessa Arbetets Vännerillä, Ajurinkatu 14.

Samassa paikassa tanssitaan perjantaina 7.10. senioritanssia kello 13 ja rivitanssia kello 14.30.

– Alma-opistolla järjestetään kulttuurikaverikurssi ensi maanantaina 10.10. kello 18. Tarkoituksena on, että jatkossa Vaasan SPR:n suomalaisen osaston kautta voi tilata kulttuurikaverin, jonka kanssa ikäihminen voi käydä vaikka museossa tai teatterissa, jos ei rohkene yksin mennä, Kokko sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Armas-päivä ja Seniorijuhla

Tulevana viikonloppuna Armas-festivaalista pääsevät nauttimaan myös palvelutalojen asukkaat, kun viulisti Satu Sundén ja cajon-rumpua soittava Pasi Luoma kiertävät esiintymässä kaupungin palvelutaloissa.

He esiintyvät myös ensi viikon torstaina 13.10., kun kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut sekä Vaasan ammattikorkeakoulu järjestävät yhteistyössä Armas-päivän Vamkissa, osoitteessa on Wolffintie 30.

– Siellä esittäytyvät kaikki ne tahot, jotka järjestävät ikäihmisille Vaasassa erilaista toimintaa, kuten setlementti ja muistiluotsi, Kokko sanoo.

Armas-festivaali päättyy ensi viikon perjantaina 14.10., jolloin Vaasan vanhusneuvosto järjestää Seniorijuhlan kello 13–15 Vaasan kaupungintalossa. Ohjelmassa on musiikki- ja tanssiesityksiä. Juhlapuhujana on Eläkkeensaajien keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Simo Paassilta.

Kahden festivaaliviikon aikana esitellään myös ikäihmisten tekemiä teoksia.

Näyttely Naiset on esillä Vaasan kaupunginkirjaston vitriineissä 14.10. saakka. Taideteokset on tehty yli 65-vuotiaiden naisten Kulttuurikamari-ryhmissä, jotka ovat osa Vaasan kaupungin kulttuurista vanhustyötä.

– Näyttelyn teokset tehtiin paperimassasta ja maalattiin. Niistä syntyi naishahmoja, joille keksittiin mielikuvitukseen perustuva, pieni tarina. Hahmot suorastaan syttyivät elämään, kertoo kulttuuriohjaaja Johanna Rapo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Armas-festivaali

  • Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

  • Tarkka ohjelma löytyy verkkosivulta: vaasa.fi.

  • Järjestetään Vaasassa jo kuudennen kerran 1.–14.10.

  • Samaan aikaan käynnissä on myös Vanhustenviikko 2.–9.10.2022.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka