Uutiset

Batman on Kostajan synkkä tarina

Zoë Kravitz ja Robert Pattinson esittelevät uudenlaisen Batmanin tarinan elokuvassa The Batman.
Zoë Kravitz ja Robert Pattinson esittelevät uudenlaisen Batmanin tarinan elokuvassa The Batman.
  • Mirella Kivelä

On sanomattakin selvää, että uuden Batman-elokuvan täytyy tuoda jotain uutta ja aitoa jo niin monta kertaa kerrottuun tarinaan, jotta se jaksaa edelleen kiinnostaa. Odotukset ovat olleet korkealla, kun Batmaniksi valikoitui jo kertaalleen yöneläintä näytellyt suloposki Robert Pattinson.

The Batman esittelee kertaheitolla aivan uuden Batmanin, supersankarin, särkyneen miehen, traagisen kohtalon ja Gothamin kaupungin synkän sykkivän sydämen rikollisperheineen.

Ohjaaja Matt Reeves on lähestynyt tarinaa arkisella otteella, jossa Batman on sydäntä riipaisevan rikkinäinen mies, kolhittu ja satutettu. Hänen suurin aseensa taistelussa on pelko, ei lihakset.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyljeksitty hahmo

Batman, kostaja, kuten elokuvassa hahmo esitellään, turvaa gothamilaisten arkielämää rikollisilta, mutta on samalla itse hyljeksitty virkavallan silmissä.

Salaperäinen Arvuuttaja (Paul Dano) murhaa raa’asti Gothamin pormestarin, ja murhan selvittämiseen James Gordon (Jeffrey Wright) tarvitsee Batmanin. Arvuuttaja kutsuu Batmanin leikkiin mukaan ja jatkaa tärkeiden ihmisten verenhimoista jahtaamista.

Murhamysteeri vie Bruce Waynen auttamatta takaisin lapsuuden traumoihin. Mukaan sekaantuu Selina Kyle eli Kissanainen (Zoë Kravitz). Selinellä on kuitenkin omat traumansa, jotka johtavat rikollispomo Carmine Falconeen (John Turtorro). Rikollispomo Ozilla eli Pingviinillä (Colin Farrell) on myös omat näppinsä pelissä.

Reevesin Batman on synkkä, jopa erittäin synkkä. Se on selvästi ollut ohjaajan valinta ja punainen lanka koko elokuvan tekemiselle. Tutut hahmot löytyvät tarinasta, mutta tavanomaista synkemmällä otteella.

Maskeerauskin on erittäin onnistunutta, ottaen huomioon, että Colin Farrell on lähes tunnistamaton Pingviinin roolissa.

Hahmossa karua herkkyyttä

Inhimillisyys ja Bruce Waynen rikkinäinen hahmo sopivat Robert Pattinsonille, vaikka odotukset ovatkin saattaneet olla toisin. Hän on osannut tuoda Batmanin hahmoon karua herkkyyttä ja jopa poikamaista vihaa ulkomaailmaa kohtaan. Batman on suojapuku maailmalta, tunteilta ja moraalilta.

Paul Dano ei häviä Pattinsonille. Hän on Arvuuttajana uskomaton. Sekopäinen orpolapsi, jonka maailma on unohtanut, luo onnistuneen viitekehyksen hahmolle.

The Batman on erilainen, mutta viihdyttävä muutos tunnettuun tarinaan. Elokuvan loppu ei voisi osua paremmin tämän hetken maailman rauhattomaan ja traagiseen tilanteeseen. Synkkyydenkin keskellä on toivoa. ★★★★

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka