Uutiset

Debyyttikausi koulutti Mailattarien pelinjohtajaa Pekka Mäntymaata

Pekka Mäntymaa luotsaa Mailattaria pelinjohtajana neljättä kauttaan. Kausi 2023 on Mailattarille ja Mäntymaalle toinen naisten superpesiksessä.
Pekka Mäntymaa luotsaa Mailattaria pelinjohtajana neljättä kauttaan. Kausi 2023 on Mailattarille ja Mäntymaalle toinen naisten superpesiksessä.
Kuva: Jaakko Elenius
  • Minna Kallasvuo

Vaasalaisjoukkue Mailattaret onnistui naisten superpesiksen tulokaskaudellaan viime vuonna ja eteni yllättäjänä puolivälieriin.

Nyt Mailattaret on aloittanut toisen kautensa pääsarjassa. Avauspelissa viime lauantaina kaatui kotiottelussa Hyvinkään Tahko numeroin 1–0.

Onko Mailattarien viime vuoden yllättäjäkortti jo kokonaan käytetty? Näin vastaa Mailattarien pelinjohtaja Pekka Mäntymaa, jolla on meneillään neljäs kausi joukkueen ykköspelinjohtajana.

Kausi 2023 on superpesistasolla toinen sekä Mailattarille että Mäntymaalle.

– Me olemme joukkueen kanssa ajatelleet niin, että saimme viime vuonna arvokasta kokemusta. Nyt vastustajat ovat meille entistä tutumpia. Meillä on puoli joukkuetta vaihtunut, ja vastustajat kohtaavat pelissämme uusia juttuja. Ei yllätysmomentti ole täysin mennyt, Mäntymaa arvelee.

Mikä asia oli viime kaudella pelinjohtajan tehtävässä vaikeinta, mutta samalla opetti eniten?

– Joukkueen pitäminen hyvässä tunnetilassa on kokonaisuuden kannalta tärkeää. Tiettyjen vastustajien peli on todella nopeaa aina kaaripeliä myöten, ja siihen pitää kaikkien joukkueessa olla valmiita.

Pesäpallo on nopeatempoinen peli. Mitä se vaatii pelinjohdolta?

– Valppautta ja kykyä elää hetkessä. Koen, että siinä minun pitää kehittyä edelleen. Kokemus auttaa, mutta ominaisuutta pystyy myös tietoisesti harjoittamaan. Missään vaiheessa ei saa hetkeksikään nukahtaa. Ajatusten täytyy pysyä kasassa pelin aikana. Kun pelataan jaksopeliä, ei tarvita kovin paljon, kun yhden nukahduksen vuoksi hävitään koko jakso.

Mikä edistysaskel viime kaudella ilahdutti sinua eniten sarjasijoituksen lisäksi?

– Joukkueen henkinen kasvu kesän puolivälissä. Meillä oli tappiojakso, johon olisimme voineet juuttua. Emme juuttuneet, vaan pystyimme kääntämään junan silloin, kun se oli pakko saada käännettyä. Jos tilanne olisi jatkunut, olisimme äkkiä olleet pudotuspelien sijaan karsinnoissa. Asian eteen tehtiin paljon töitä.

Miten Mailattaret on muuttunut viime kaudesta?

– Meille on tullut lyöntipeliin monipuolisuutta ja etenijäporukkaan nopeutta. Molemmat asiat avaavat uusia mahdollisuuksia. Olemme monipuolinen ja tasainen joukkue, joka pystyy ulkopelipaikoillakin kierrättämään pelaajia.

Mikä on Mailattarien tämän kauden tavoite?

– Sen päätimme jo viime lokakuussa. Se on pudotuspeleihin pääseminen.

Su 21.5. pelataan Hietalahdessa paikallisottelu, kun Mailattaria vastaan asettuu Seinäjoen Maila-Jussit.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka