Uutiset

Edvininpolulla sytytetään pääsiäiskokko ja järjestetään muuta ohjelmaa

Kanttiinikorsu Töpinässä kokoontuu miestenpiiri. Arkistokuva.
Kanttiinikorsu Töpinässä kokoontuu miestenpiiri. Arkistokuva.
Kuva: Teresa Nurmioja

Edvininpolulla Asevelikylässä sytytetään lankalauantaina 30.3. kello 18 perinteinen pääsiäiskokko. Myynnissä on myös vohveleita, makkaraa ja kahvia.

Edvininpolun taideteokset ja rakennukset ovat rakentaneet pääosin Asevelikylän sotaveteraanit itetaiteilija Edvin Hevonkosken (1923–2009) johdolla. Nykyisin alueella toimii Edvininpolun Perinneseura ry. Perinneseura hoitaa patsaiden kunnossapidon ja tilojen vuokrausta.

Alueelta löytyy muun muassa savusauna. Töpinä-rakennuksessa on myös tulisija ja sitä voi käyttää pienimuotoisiin tilaisuuksiin.

Kesäisin ovat käytössä Emma, jonne mahtuu isompikin väkimäärä ja pieni Vapaudenristin kappeli, jossa voi viettää vaikka ristiäiset tai vihkiä avioliittoon.

Edvininpolun patsaista voi myös valita oman kummipatsaan halutessasi itsellesi tai jollekin yhdistykselle.

Syyskuussa tulee kuluneeksi 80 vuotta jatkosodan loppumisesta. Lauantaina 18. toukokuuta pidetään pienimuotoinen ekumeeninen tilaisuus Vapaudenristin kappelissa yhdessä Vaasan ortodoksisen ja Vaasan suomalaisen seurakunnan kanssa. Tilaisuudella halutaan kunnioittaa sotiemme veteraaneja.

Joulun aikana on suunnitteilla Kauneimmat joululaulut Korsukylän pihapiirissä.

Miestenpiiri kokoontuu

Jo yli kolmekymmentä vuotta on kokoontunut Korsukylän miestenpiiri, joka syntyi Hevonkosken aloitteesta. Kevätkaudella miehet kokoontuvat Töpinässä parittomalla viikolla torstaisin kello 14 nauttien hyvästä seurasta ja korppukahveista. Tilaisuudessa on aina tiedossa erilaista ohjelmaa.

Lisätietoa eri tapahtumista ja alueesta löytyy yhdistyksen Edvininpolun Perinneseura ry:n facebook-sivuilta sekä yhteistyökumppanin Jukolan Rakentajat ry:n nettisivuilta.

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka