Uutiset

Elektronisen musiikin kansainvälinen supertähti Vaasaan – Bigday Summer Festival järjestetään kampusrannassa kesällä

Festivaalikesästä on tulossa Pohjanmaalla monipuolinen. Arkistokuva.
Festivaalikesästä on tulossa Pohjanmaalla monipuolinen. Arkistokuva.
Kuva: Krista Luoma
  • Laura Krohn

Elektronisen tanssimusiikin kansainvälinen tähti saapuu esiintymään Vaasaan ensi kesänä, kun Bigday Summer Festival järjestetään 14.–15.7.

Festivaalin suurin nimi on saksalainen supertähti Robin Schulz, joka on myynyt maailmanlaajuisesti yli 250 kulta- ja platinalevyä. Artistin kappaleita on striimattu pelkästään Spotifyssä lähes 5 miljardia kertaa.

Schulz esiintyy festivaalin päätöspäivänä lauantaina. Aikaisemmin tuottaja-dj-muusikko on esiintynyt Suomessa Raumanmeren juhannuksen pääartistina viime vuonna, Weekend Festivalilla Helsingissä ja Aurafestillä Turussa.

– Häneltä tulee koko ajan uusia hittejä, uusimpana Miss You, joka soi taas jokaisella radioasemalla ja kaikkien soittolistoilla. Robin Schulz on ollut yksi toivotuimpia artisteja meiltä, sanoo festivaalin promoottori Henrik Hagnäs.

Saksalainen elektronisen musiikin tähti Robin Schulz saapuu Vaasaan 15. heinäkuuta.
Kuva: Robert Wunsch

Schulz on festivaalin historian suurin satsaus.

– Meillä oli kyllä viime vuonna pari isoa artistia, mutta Robin on tuplasti tai kolme kertaa isompi. Hän on iso juttu, ja uskon, että hän kiinnostaa yleisöä.

Festivaalilla esiintyy myös muun muassa suomalainen rap-artisti Cledos ja ruotsalainen ryhmä Hov1. Muita julkistettuja esiintyjiä ovat Otto Knows, Ege Zulu, Martin Jensen, Brooks, Nause, Hanna Ferm ja Greekazo. Lisää julkistuksia on tulossa.

– Myös perjantaille on luvassa iso pääartisti, Hagnäs kertoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yliopistonranta kehuttu alue

Bigday järjestetään ensi kesänä kolmatta kertaa, ja toista kertaa Yliopistonrannassa. Ensimmäisenä vuonna se oli Kasarmintorilla. Yliopistonrannasta on tullut hyvää palautetta.

– Se on vähän kaupungin ulkopuolella, joten meteli ja ihmismäärä ei niin haittaa. Ja paikka on upea meren vieressä, Hagnäs sanoo.

Viime vuonna kävijöitä oli kahtena päivänä 6 500, mutta tuolloin sateinen sää verotti kävijöitä.

Nyt tavoite on yli 8 000 kävijää. Tänä vuonna alueelle tulee kaksi lavaa. Päälavalla kuullaan kansainvälistä poppia ja elektronista musiikkia, toisella lavalla pohjoismaisia artisteja.

Festivaalin suositusikäraja on 15 vuotta.

– Nuoremmatkin tervetulleita, mutta mielellään vanhempien seurassa, Hagnäs sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka