Uutiset

Erilaisia kissanomistajia

Kissatalon asukit odottavat hyvillä mielin joulua.
Kissatalon asukit odottavat hyvillä mielin joulua.
Kuva: Kirsti Koivula
  • Vaasa

Opettajat tapaavat sanoa, että oppilaiden kanssa kyllä pärjää, mutta vanhempien kanssa on jo vähän hankalampaa. Samaa voisi sanoa kissoista.

Kissojen kanssa kyllä tullaan juttuun, mutta kissanomistajien kanssa saatetaan tämän tästä olla törmäyskurssilla. Varsinkin, jos heidän laiminlyöty, ulkona vaelteleva kissansa eksyy ja pyrkii nälissään jonkun kotiin ruokaa ja lämpöä etsimään.

Jos ystävällinen ovensa avannut ihminen toimittaa meille sen raukan, on soppa valmis. Otamme tietenkin kissan vastaan ja lähdemme siitä, että tuoja puhuu totta.

Jos et välitä kissoista, et lähde tuomaan niitä meille omalla autolla vaivaa nähden pitkienkin matkojen takaa.

Kissanomistajille nämä selitykset eivät kelpaa. Heidän mielestään kissat on pääsääntöisesti varastettu, viety omasta pihasta vastoin kissan tahtoa.

Miksi kukaan sellaista tekisi? Nämä meille tuodut ovat usein löytyneet kaukaa kotoa tai jätetty muuttokuormasta vanhan asunnon pihaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Eläinlääkäri maksaa paljon

Kissat saattavat olla huonossa kunnossa meille tuotaessa. Emme aikaile kauan eläinlääkäriin viemisessä, jos tilanne sitä vaatii. Ja sehän maksaa.

Kun kissan oikea omistaja löytyy, haukut saa ensimmäisenä kissan meille tuonut henkilö, sitten me ja lopuksi eläinlääkäri. Ja laskun maksamme me, köyhä yhdistys. Omistaja jättää laskun maksamatta.

Eikä puhettakaan siitä, että saisimme kiitosta kissan huolehtimisesta.

Pahimmassa tapauksessa päädymme lehtien lööppeihin kaiken kansan luettavaksi siitä, kuinka ala-arvoisesti heidän varastettua kissaansa on meidän toimesta kohdeltu. Tämä negatiivinen ja mustamaalaava käytös meitä kohtaan on ollut tämän kesän trendi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kroonisesti sairas kissa

Kissat saattavat sairastaa jotain pitkäaikaissairautta. Tavallisimpia ovat diabetes, nivelrikot, astma, sydänviat tai kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminta.

Ihmiset vähän kavahtavat ottaa tällaista kissaa, onhan lääkitys usein elinikäinen. Olemme iki-onnellisia, kun tällainen kissa saa kodin. Silloin sitoudutaan lääkitsemään ja hoitamaan kissaa sen viimeiselle portille saakka.

Meille tuotiin kesällä Palosaarelta ulkona pitkään vaellellut kissa. Myöhemmin omistaja sai tietää kissan olevan meillä, mutta ei siitä piitannut, eikä sitä takaisin hakenut.

Kissa söi paljon ja oli vilkas – vähän liikaakin. Käytimme sen eläinlääkärissä. Diagnoosi oli kilpirauhasen liikatoiminta ja lääkitys loppuelämäksi.

Tuskailimme, kuka tällaisen ottaa. Kissa oli ihana, sosiaalinen ja leikkisä, mutta se hoito.

Sitten eräänä päivänä tapahtui ihme. Tuli perhe, joka halusi juuri tuon kissan. Sairaus ja lääkitys eivät olleet perheelle mikään ongelma, he eivät olleet siitä moksiskaan.

Kissalle on helppo antaa lääke aamuin illoin. Perheen asenne on kohdillaan, ja he olivat meille kiitollisia, kun kissa oli korjattu talteen.

Kissatalon joulumyyjäiset järjestetään 27.11. kello 11–16 Palosaaren järjestötalolla osoitteessa Vapaudentie 27. Myytävänä on muun muassa keittoa, vohveleita, leivonnaisia, kalentereita, joulukortteja, arpoja ja kannatustuotteita.

Kirsti Koivula

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka