Uutiset

FC Sport Vaasalta ja VPS:lta iso peliliike – Tavoitteena naisten korkein sarjataso

FC Sport Vaasa ja sen edeltäjä FC Sport-39 tunnetaan pelikentillä punaisista paidoistaan. Arkistokuva.
FC Sport Vaasa ja sen edeltäjä FC Sport-39 tunnetaan pelikentillä punaisista paidoistaan. Arkistokuva.
Kuva: Jarno Pellinen
  • Minna Kallasvuo

Vaasalaisessa naisten jalkapalloilussa tapahtui viime perjantaina iso peliliike, kun Vaasan Palloseura ja naisten ja tyttöjen jalkapalloon erikoistunut FC Sport Vaasa ilmoittivat sopineensa laajasta yhteistyöstä.

VPS:n ja FC Sport Vaasan yhteistyön seurauksena FC Sport Vaasan edustusjoukkue siirtyy Vaasan Palloseura Oy:n alaisuuteen.

Joukkue pelasi päättyneellä kaudella naisten Ykkösessä, mutta putosi sarjasta ja pelaa ensi kaudella naisten Kakkosta VPS:n alaisuudessa.

VPS-organisaatiossa VPS Oy pyörittää myös jalkapalloliigassa pelaavaa miesten edustusjoukkuetta.

– Haluamme yhdessä kehittää vaasalaista tyttö- ja naisjalkapalloa. Tavoitteena on luoda toimiva ja suunnitelmallinen pelaajapolku, joka mahdollistaa pelaajien kasvamisen ja kehittymisen, VPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri sanoo tiedotteessa.

– Haluamme rakentaa ja kehittää joukkueen toimintaa pitkäjänteisesti ja systemaattisesti. Tarkoitus on myös hyödyntää miesten liigajoukkueen osaamista ja mahdollistamaa synergiaa. Tavoitteemme on ammattimaisella ja suunnitelmallisella toiminnalla nostaa joukkue nopeasti takaisin Ykköseen ja pidemmällä tähtäimellä Kansalliseen liigaan asti, Harri jatkaa. 

Toinen suuri vaasalaistoimija naisten jalkapallossa on IFK Vasa, joka pelaa naisten Ykköstä. VIFK-naisia valmentaa ensi kaudella Tomi Kärkkäinen, joka on kaksi viime kautta toiminut FC Sport Vaasan edustusjoukkueen päävalmentajana.

Naisten korkeimmalla sarjatasolla ovat takavuosina pelanneet sekä VIFK että FC Sport Vaasan edeltäjä FC Sport-39.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Resurssien turvaamista

FC Sport Vaasalle edustusjoukkueen siirtyminen isomman toimijan alaisuuteen on resurssikysymys.

– Naisten edustusjoukkueen siirtämisellä VPS Oy:n alaisuuteen mahdollistetaan edustusjoukkueelle riittävät resurssit ja edellytykset toimia, sanoo seuran puheenjohtaja Veera Sohlberg.

– Edustusjoukkueen toiminta vaatii sekä taloudellisia että henkilöresursseja. Yhteistyössä VPS Oy:n organisaation kanssa mahdollistamme omien junioreiden pelaajapolun jatkumisen naisten edustusjoukkueeseen saakka.

FC Sport Vaasan muu toiminta ei Sohlbergin mukaan muutu.

– Seura jatkaa tyttö- ja naisjalkapallo- sekä futsal-toimintaa, linjaa Sohlberg.

FC Sport Vaasa ry on vuonna 2013 perustettu seura, jolla on yli 400 rekisteröityä pelaajaa. Se on samalla Vaasan kolmanneksi suurin jalkapalloseura VPS Junioreiden ja IFK Vasan jälkeen. FC Sport Vaasa pelaa futsalia naisten liigassa. 

VPS on syksyn aikana tehnyt toisenkin pelaajapolkuaan laajentavan ja muuttavan ratkaisun, kun VPS Juniorit vahvisti A-juniorijoukkueen perustamisen.

A-juniorit harjoittelevat miesten Kolmosessa pelaavan VPS Akatemian kanssa, ja joukkue osallistuu SM-karsintasarjaan. Joukkueen valmennuksesta vastaa Emil Furcht, joka kaudella 2022 valmensi Kakkosen porteille yltänyttä akatemiajoukkuetta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka