Uutiset

Golfia ympäri vuoden - Simulaattorikeskus GolfStudio Vaasa aukeaa syksyllä Kivihaassa

Osku Pienimäki, Saska Torsti ja Axel Wingren ovat golfin harrastajia ja nuoria yrittäjiä, jotka perustavat Vaasaan alueen ensimmäisen golfsimulaattorikeskuksen.
Osku Pienimäki, Saska Torsti ja Axel Wingren ovat golfin harrastajia ja nuoria yrittäjiä, jotka perustavat Vaasaan alueen ensimmäisen golfsimulaattorikeskuksen.
Kuva: Fairway Studio
  • Markus Leskinen

Kivihakaan rakennettavassa uudessa toimisto- ja toimitilarakennuksessa avataan syksyllä alueen ensimmäinen golfsimulaattorikeskus GolfStudio Vaasa. Siellä järjestetään golfsimulaattoritunteja, turnauksia sekä tapahtumia niin yrityksille kuin yksittäisille golfharrastajillle.

Studion perustajia ovat Osku Pienimäki, Saska Torsti ja Axel Wingren. He ovat vaasalaisia alle 24-vuotiaita yrittäjiä. Kaikki kolme ovat olleet lapsuudesta saakka ystäviä. Golf on ollut heille yhteinen harrastus.

– Meidän visiomme ja halumme kohtasivat tämän liiketoiminnan osalta, Pienimäki kiteyttää.

GolfStudioon on valittu maailman johtavat golfsimulaattorijärjestelmät, joita käytetään myös ammattilaisten keskuudessa. Ne mahdollistavat monipuolisen viihdepelaamisen myös harrastajille.

Tavoitteena on organisoida valtakunnallisia golfsimulaattoriturnauksia ja laajentaa kasvavan simulaattoripelaamisen tunnettavuutta.

– Simulaattorijärjestelmä pitää sisällään lyöntitutkan, tietokoneet sekä pelin. Trackmanin lyöntitutka analysoi pelaajan lyöntiä hyvin monipuolisesti. Kaikki analysointi sekä data on aina pelaajan saatavilla omasta puhelinsovelluksesta, kuvailee Pienimäki.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Treeniä ympäri vuoden

Golfsimulaattorikeskus hyödyttää erityisesti kaikkia lähialueen 1 600 golfin harrastajaa.

– Golfin suosio on kasvanut nopeasti, joten harjoittelumahdollisuuksia tulee tarjota ympäri vuoden. Pandemia-aika nosti harrastajamääriä entisestään, Pienimäki sanoo.

Golfsimulaattorilla voivat pelata yhtä hyvin niin vasta-alkajat kuin huipulla pelaavat ammattilaisetkin.

– Simulaattori palvelee siis kaikkia harrastajia – oli tavoitteena sitten kehittää ja analysoida omaa pelaamista valmentajan kanssa tai käydä pelaamassa maailman huippukenttiä kavereiden kanssa. Turnaustapahtumat tuovat talvikaudelle mukavaa kisatunnelmaa, kertoo Pienimäki.

Avajaiset lokakuussa

GolfStudion avajaiset pidetään Vaasassa golfkauden loppupuolella, näillä näkymin lokakuussa. Studion kahdella simulaattorilla voi samanaikaisesti pelata maksimissaan 8 henkilöä.

Yleensä golfsimulaattoripelaamista harrastetaan pienellä, maksimissaan neljän henkilön porukalla. Golfharrastajilta löytyy yleensä pelaamiseen omat välineet.

Tulevaisuudessa yritys haluaa kuitenkin tarjota vasta-alkajille lainavälineitä, jotta kynnys kokeilla golfia simulaattoriolosuhteissa olisi mahdollisimman matala.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka