Uutiset

Juomalauluista iskelmiin – Kuorojen kevätkonsertit helkkyvät jälleen Vaasassa

Vox Luminum -mieskuoro esiintyy tavallisesti lähinnä joulukirkoissa, kuorofestivaaleilla ja yksityisesti eri yritysten juhlatilaisuuksissa. Kuoron kevätkonsertissa kuullaan muun muassa juomalauluja.
Vox Luminum -mieskuoro esiintyy tavallisesti lähinnä joulukirkoissa, kuorofestivaaleilla ja yksityisesti eri yritysten juhlatilaisuuksissa. Kuoron kevätkonsertissa kuullaan muun muassa juomalauluja.
Kuva: Eva Thölix
  • Anne Laurila

Vaasan seudulla on kymmeniä vireitä kuoroja, joista monet esittelevät kevätkonserteissaan talven lauluharrastuksen tuloksia.

Monet paikalliset kuorot osallistuvat myös kauden huipennukseen, Vaasan kuorofestivaaliin, joka järjestetään tänä vuonna 18.–21.5.

Vox Luminum on syksyllä 2016 Vaasassa perustettu miesten lauluryhmä, joka laulaa moniäänisesti ja monipuolisesti ”kaikkea Paranoidista Finlandia-hymniin”.

– Vaasasta puuttui tuohon aikaan kuoro tai lauluyhtye, joka laulaisi moniäänisesti, monikielisesti monenlaisia musiikkigenrejä, eikä keskittyisi vain esimerkiksi vanhaan, perinteiseen mieskuorolauluun, sanoo kuoron puheenjohtaja Ralf Holmlund.

Kuoroa johtavat Kuula-opiston laulun lehtori, monia eri kuoroja johtanut Katariina Korkman ja Vaasan lyseon lukion musiikin lehtori Jari Ojalainen.

Kuoron nimi on latinaa ja tarkoittaa ”valon ääniä”. Ykkös- ja kakkostenorien lisäksi kuorossa on ykkös- ja kakkosbassot, yhteensä 12 miestä.

– Haemme persoonallista sointia ja tulkintaa eri musiikkigenreihin, Holmlund sanoo.

Vox Luminumin Malja keväälle -kevätkonsertti on kansalaisopisto Alman tiloissa Kirkkopuistikolla eli entisen Arbiksen salissa perjantaina 5.5.

Kuten kevätkonsertin nimi juoruaa, ohjelmassa kuullaan juomiseen liittyviä lauluja, kuten Toivo Kuulan Harvoin mä ryypyn saan, Paavo Alanteen Krouvilaulu ja Erik Bergmanin Helan går. Näiden lisäksi ohjelmassa on tunnettuja iskelmiä ja suomalaisia kansanlauluja.

Sepänkylän Flikkojen kokoonpano on uudistunut.
Kuva: Jan Gustafsson

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sepänkylän Flikoilla uudistui kokoonpano

Yksi aktiivisista kuoroista on mustasaarelainen Sepänkylän Flikat, jonka kokoonpano on uudistunut radikaalisti kuluneen vuoden aikana. Naiskuorossa on nyt 13 laulajaa, joista seitsemän on uusia.

Kotimaisia ja ulkomaisia viihdesävelmiä esittävää kuoroa johtaa ja säestää Jarkko Lahti.

Sepänkylän Flikat -lauluyhtye perustettiin vuonna 1996. Ryhmä on toiminut kaikki vuodet Mustasaaren aikuisopiston suomenkielisenä opintopiirinä.

Flikat ovat järjestäneet vuosittain joulukonsertin, ja useana vuonna myös kevätkonsertin. Lisäksi lauluyhtye on esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa ja kuorofestivaalilla.

Myös Sepänkylän Flikkojen kevätkonsertti on tulevana sunnuntaina 23.4. entisen Arbiksen salissa Kirkkopuistikolla

Konsertin otsikko Sinut kätken uniin kauniisiin on sitaatti konsertissa kuultavasta kappaleesta Balladi, joka on peräisin Mika Kaurismäen ohjaamasta elokuvasta Klaani.

Sen lisäksi konsertissa kuullaan suosittuja iskelmiä, kuten Rauno Lehtisen On hetki, Eino Hurmeen Valoa Ikkunassa ja John Denverin Olet mun kaikuluotain.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Fakta: Poimintoja kuorojen kevätkonserteista

Seuraavat kuorot ovat tiedottaneet Vaasa-lehdelle kevätkonserteistaan:

La 22.4. klo 19 Vaasan kirkossa Wasa Sångargille.

Su 23.4. klo 18 Alman tiloissa (vanha Arbis) Sepänkylän Flikat: Sinut kätken uniin kauniisiin -kevätkonsertti.

Su 23.4. klo 18 Vaasan kirkossa Kamarikuoro Canticum Maris: Jerusalem – musiikkia Englannin katedraaleista -kevätkonsertti.

Pe 5.5. klo 19 Alman tiloissa (vanha Arbis) Vox Luminum: Malja keväälle -kevätkonsertti.

La 6.5. klo 17 Gerby skolassa eli ruotsinkielisellä alakoululla Gerbykören: 15-vuotisjuhlakonsertti.

Su 7.5. klo 18 Vaasan kaupungintalossa Pohjan Miehet: Raavaan miehen rakkauslauluja -kevätkonsertti.

Ke 10.5. klo 19 Alman tiloissa (vanha Arbis) Sekakuoro Sirpaleet.

La 20.5. klo 18 Palosaaren kirkossa Lauluyhtye Röster.

La 27.5. klo 12 Mahdollisuuksien torilla, Vaasan torilla Leidisisters.

Ke 21.6. klo 19 Raippaluodon kirkossa Vocal Puutarha: Musiikkia ja runoa kesäiltana -kesäkonsertti.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka