Uutiset

Katujen kevätsiivous on alkanut Vaasassa – saattaa vaikuttaa vesijohtoveteen

Samalla katuosuudella voi olla samaan aikaan useita työkoneita. Putsaustyötä voi sujuvoittaa siten, että autoilija valitsee vaihtoehtoisen kulkureitin.
Samalla katuosuudella voi olla samaan aikaan useita työkoneita. Putsaustyötä voi sujuvoittaa siten, että autoilija valitsee vaihtoehtoisen kulkureitin.
Kuva: Vaasan kaupunki
  • Vaasa

Jokakeväinen katujen puhdistus on jälleen alkanut Vaasassa.

Kevätsiivousta on jo päästy aloittamaan pääpyöräteillä ja kaupungin keskustan alueella. Tiellä liikkujilta toivotaan malttia siivouskaluston havaitessaan.

Ensin puhdistetaan siellä, missä liikennemäärä on suurin, eli Vaasan keskustan, Kivihaan ja Vaskiluodon alueet ja pääpyörätiet.

Hiekanpoisto suoritetaan samalla kalustolla, jolla talvisin hoidetaan katujen hiekoitus ja auraus.

Katujen puhdistusta varten kalustoon joudutaan tekemään muutoksia, joka ottaa oman aikansa.

– Hiekanpoistoon ryhdytään keväisin heti, kun kalustoa saadaan valmiiksi ja kun ennusteiden perusteella voidaan olettaa, että talvikunnossapitoa ei enää tarvita ja kaikki jää on sulanut liikenneväylien reunoilta. Huomioitavaa on, että auraukset ovat vielä olleet 8. päivä huhtikuuta käynnissä, kertoo kunnossapitomestari Isak Norrgård Vaasan kaupungin tiedotteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sujuvoita siivousta ja puhdista hiekat oikein

Samalla katuosuudella voi olla samaan aikaan useita työkoneita liikkeellä.

Mahdollisuuksien mukaan autoilijoiden kannattaa valita vaihtoehtoinen kulkureitti tai pysäköintipaikka puhdistustyön sujuvoittamiseksi.

– Hiekanpoisto pyritään tekemään siten, että se häiritsee liikennettä mahdollisimman vähän. Aina tämä ei ole kuitenkaan mahdollista, joten toivomme tiellä liikkujilta malttia. Pyydämme myös kiinnittämään huomioita väliaikaisiin siirtokehotus-liikennemerkkeihin, jotka asetetaan tarvittaessa teiden päätyihin helpottamaan hiekanpoistoa, Norrgård sanoo.

Pölyämistä pyritään hillitsemään väyliä kastelemalla.

Kiinteistön omistajan tulee puhdistaa hiekat oikeaoppisesti.

– Kiinteistöjen omistajien tulee muistaa poistaa hiekat oman kiinteistön kohdalla olevalta jalkakäytävältä. Pölyämisen välttämiseksi pinta on aina kasteltava ennen hiekan poistamista, neuvoo Norrgård.

Hiekkaa ei myöskään tule siirtää ajoradalle, vaan kiinteistön on kerättävä se pois ja huolehdittava sen jatkokäsittelystä.

Myös puhaltimien käyttö hiekanpoistossa on kielletty ilmansuojelumääräyksissä.

Muutoksia voi esiintyä vesijohtovedessä

Hiekanpoiston vuoksi vesijohtovedessä saattaa esiintyä värihaittoja.

– Hiekanpoistoon tarvittava vesi otetaan lähialueen palovesiasemista, jonka vuoksi putkistojen suuret virtaamamuutokset irrottavat sakkaa putkien seinämistä ja värjäävät veden, kertoo Vaasan vesi tiedotteessaan.

Värihaitat poistuvat vettä juoksuttamalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka