Uutiset

Kulttuuria vauvoille ja alle 12-vuotiaille – Lätäkön avustukset ovat nyt haettavissa


Värikkäät kankaat näyttävät ja tuntuvat vauvojen mielestä ihmeellisiltä. Kuntsin modernin taiteen museo on järjestänyt aikaisempina vuosina värikylpyjä. Arkistokuva.
Värikkäät kankaat näyttävät ja tuntuvat vauvojen mielestä ihmeellisiltä. Kuntsin modernin taiteen museo on järjestänyt aikaisempina vuosina värikylpyjä. Arkistokuva.
Kuva: Laura Helin

Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut järjestää tänäkin vuonna kulttuuritapahtumia eri-ikäisille lapsille.

Parhaillaan on haettavana Taideloiskahdus-avustukset. Hakuaikaa on huhtikuu.

Taideloiskahdukset ovat alle 12-vuotiaille lapsille ja lapsiperheille suunnattuja, osallistavia ja ilmaisia työpajoja, esityksiä tai eri taiteenlajien toteutuksia.

Taideloiskahdusten tarkoituksena on tuottaa iloa ja mieleenpainuvia elämyksiä. Taideloiskahduksia varten myönnetään kolme 500 euron avustusta. Hakulomake löytyy Vaasan kaupungin verkkosivuilta.

Taideloiskahduksien ensisijaiseksi toteuttamisajankohdaksi toivotaan lapsiperheiden suosimia lauantaiaamupäiviä 5.10., 12.10. ja 19.10. klo 10–14. Hakija voi myös ehdottaa jotakin muuta ajankohtaa.

Toteutettavat Taideloiskahdukset valitaan lapsista koostuvassa Lätäkkökuraattorit-ryhmässä. Hakemukseen kannattaakin liittää ennakkomainos helpottamaan lapsia valinnan teossa.

Lokakuussa järjestetään vaasalaisille lapsille ja lapsiperheille myös Lätäkkö – lasten kulttuuriviikot. Vuonna 2023 Lätäkköön osallistui noin 7 000 lasta ja aikuista.

Lätäkköön toimintaa tuottavat tahot voivat ilmoittaa lokakuulle sijoittuvan tarjontansa 8.8. mennessä. Ilmoittautumislomake löytyy Vaasan kaupungin verkkosivuilta.

Vauvalätäkkö toukokuussa

Vauvalätäkkö järjestetään ensimmäistä kertaa 15.5.

Alle 1-vuotiaat ja heidän vanhempansa voivat osallistua Vaasan pääkirjaston satuhuoneessa lorukylpyyn kello 10–10.30. Kirjastosta löytyy myös Lorusen aika -kirjoituskampanjan loruämpäri.

Vauvojen värikylvyt järjestetään samana päivänä kello 11–12 ja 14–15 Kuntsin modernin taiteen museolla.

Aistipajassa kello 18–19 pääkirjaston Draama-salissa vanhemmat saavat värikylpykokemuksen moniaistisen toiminnan kautta. Vauvalätäkön värikylvyt ja aistipaja ovat maksullisia. Niihin on ennakkoilmoittautuminen. Lisätietoa: vaasa.fi.

Jaa artikkeli
Lounaspaikka