Uutiset

Kuula-opiston vilkas tapahtumaviikko alkaa lauantaina ja ensi viikon

Osa Iloiset soittoniekat -konsertin solisteista: Jasper Lahti-Jakobsson (vas., sello), Tomi Niemelä (huilu), Aapo Humalajoki (viulu), Iina Holopainen (piano), Max Backman (saksofoni), Alvar Karhumaa (trumpetti) ja Leon Marttala (tuuba).
Osa Iloiset soittoniekat -konsertin solisteista: Jasper Lahti-Jakobsson (vas., sello), Tomi Niemelä (huilu), Aapo Humalajoki (viulu), Iina Holopainen (piano), Max Backman (saksofoni), Alvar Karhumaa (trumpetti) ja Leon Marttala (tuuba).
Kuva: Rauli Lehto/ Vaasan kaupunki
  • Vaasa

Vaasan kaupungin musiikkiopistossa eli Kuula-opistossa on ensi viikolla jälleen perinteinen Soiva viikko, jolloin konsertteja ja tapahtumia on eri puolilla kaupunkia.

Viikko alkaa jo tulevana viikonloppuna, kun Kuula-opiston nuoret oppilaat pääsevät kokeilemaan esiintymistä ison sinfoniaorkesterin säestyksellä.

Iloiset soittoniekat -konsertissa Vaasan kaupungintalolla lauantaina 22.4. kello 15 esiintyy 20 oppilasta harrastajasinfoniaorkesteri Wasa Sinfoniettan sekä Kuula-opiston oppilasorkesterin säestyksellä.

– Konsertissa Kuula-opiston Kadenssi-orkesteri ja Wasa Sinfonietta yhdistävät voimansa. Aikuiset muusikot toimivat tutoreina nuoremmille musiikin opiskelijoille. Tämänkaltaisen toiminnan jatkaminen on myös tulevaisuuden haaveissa, kertovat Kuula-opiston rehtori Tomas Holmström ja Wasa Sinfoniettan intendentti Tarja Huntus tiedotteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuotto menee hyväntekeväisyyteen

Konsertissa on mukana kaikkiaan 47 Kuula-opiston opiskelijaa, joista solisteina toimii 20 lasta.

8–12-vuotiaiden solistien soittimina konsertissa ovat viulu, sello, alttosaksofoni, klarinetti, huilu, trumpetti, tuuba ja piano. Solistit ovat harjoitelleet omien opettajiensa johdolla ennen yhteistä harjoitusjaksoa.

Wasa Sinfonietta on vaasalainen sinfoniaorkesteri, jonka jäsenistöön kuuluu noin 50 musiikinharrastajaa.

Mukana on opiskelijoita, työikäisiä ja eläkeläisiä. Orkesteri toimii Vaasan orkesteriyhdistys ry:n alaisuudessa.

Konsertin tavoitteena on antaa oppilaille soittamisen iloa ja esiintymiskokemusta solistina soittamisesta.

Konsertin tuotto ohjataan hyväntekeväisyytenä Kuula-opiston jousi- ja sinfoniaorkestereiden vanhempainyhdistykselle eli Kuula-opiston opiskelijoiden hyväksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Eino Haipuksen ansiota

Sekä Kuula-opiston että Vaasan orkesteriyhdistyksen harrastajaorkesterin koko olemassaolo on musiikkineuvos Eino Haipuksen ansiota. Hän vaikutti Vaasan musiikkielämässä aktiivisesti vuosina 1953–74.

Vuonna 1953 Vaasan orkesterin ja sen musiikkikoulun johtajaksi valittu Haipus yhdisti tuolloin kolme Vaasassa toiminutta musiikkioppilaitosta Kuula-opistoksi.

Kun Vaasan kaupunginorkesteri, joka oli siihen asti toiminut Vaasan orkesteriyhdistyksen voimin, kunnallistettiin 1974, orkesteriyhdistyksen tehtäväksi jäi vielä turvata Kuula-opiston toiminta. Vaasan kaupunki otti opiston hallinnoitavakseen vasta vuoden 1978 alusta. Vaasan orkesteriyhdistyksen toiminta jatkui vielä tämänkin jälkeen.

Vuonna 1977 silloinen Vaasa-lehti julkaisi tiedon, jonka mukaan musiikkineuvos Eino Haipuksen johdolla kokoontunut ryhmä oli keskustellut Vaasan orkesteriyhdistyksen harrastajasinfoniaorkesterin toiminnan jatkamisesta.

Yhtenä perusteena toiminnan jatkamiselle oli orkesterin merkitys uusien muusikoiden koulutuspaikkana. Tämän kokouksen ansiosta Vaasan kaupungissa vaikuttaa edelleen musiikinharrastajista koostuva sinfoniaorkesteri, jonka nimi on nykyisin Wasa Sinfonietta.

Nyt yhteistyötä Kuula-opiston ja Vaasan orkesteriyhdistyksen kesken halutaan jatkaa ja kehittää, ja yhteiskonsertti on siitä selvä signaali. Iloiset soittoniekat -konsertti Vaasan kaupungintalolla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Soiva talo Soivalla viikolla

Kuula-opisto Soivan viikon aikana ensi viikolla on ilmaisia musiikkitapahtumia eri puolilla Vaasaa. Musiikki soi Kuula opiston lisäksi muun muassa kouluissa, pääkirjastossa ja palvelutaloissa.

Maanantaina 24.4. on avoimien ovien tapahtuma Soiva talo Kuula-opistolla kello 17.30–19. Tapahtumassa lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät kokeilemaan maksutta eri soittimia ja seuraamaan muskari- ja lauluharjoituksia.

Tapahtuman yhteydessä voi myös ilmoittautua Kuula-opiston oppilaaksi. Hakuaika uusille oppilaille Vaasassa sekä sivutoimipisteissä Isossakyrössä ja Laihialla kestää 30.4. saakka. Soitinopintoihin ei ole pääsykokeita.

Maanantaina ja tiistaina, 24.–25.4. kello 18 nähdään Vaasan kaupunginteatterissa suositut tanssinäytökset, jossa Kuula-opiston ja Taikonin tanssioppilaat esiintyvät.

Soiva viikko huipentuu lauantaina 29.4. kello 12 paneelikeskusteluun, jonka alustaa kansanedustaja Paula Risikko (kok.).

Lisätietoja: www.vaasa.fi/kuula-opisto.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka