Uutiset

"Mahtoi se olla näky..." – Vesku Jokinen ja Essi Unkuri paljastavat mieluisia juhannusmuistojaan

Kesä kuluu Vesku Jokisella ja Klamydialla siten, että alkuviikolla ollaan kotona Vaasan seudulla ja loppuviikolla kierretään festareilla ympäri Suomea. Yhtye heittää tämän kesän aikana noin 30 keikkaa. Arkistokuva.
Kesä kuluu Vesku Jokisella ja Klamydialla siten, että alkuviikolla ollaan kotona Vaasan seudulla ja loppuviikolla kierretään festareilla ympäri Suomea. Yhtye heittää tämän kesän aikana noin 30 keikkaa. Arkistokuva.
Kuva: Outi Neuvonen
  • Anne Laurila
  • Emma Takalo

Vaasalaisen Klamydia-yhtyeen solisti ja biisinikkari Vesa ”Vesku” Jokinen on onnellinen, kun koronarajoitukset ovat ohi ja punkbändi on päässyt taas kesäkeikoille entiseen tyyliin.

Klamydian kesään kuuluu noin 30 keikkaa, useimmat isoilla festivaaleilla.

Myös juhannus sujuu rokkijätkiltä keikkaillen.

– Ennen koronaa teimme kolme keikkaa joka juhannus, torstaista lauantaihin. Korona-aikana oli hiljaista, mutta nyt olemme palanneet samaan tahtiin.

Tänä juhannuksena Klamydia ei esiinny aivan kotikonnuilla, mutta laajalla Pohjanmaalla kumminkin.

Juhannusaattona eli tulevana perjantaina vaasalaiset soittavat Kalajoen Juhannus -tapahtumassa ja juhannuspäivänä eli lauantaina Kauhavalla Powerparkin juhannusjuhlilla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ilman festareita on tylsää

Monelle mökkijuhannus esimerkiksi ystävien ja sukulaisten kanssa saunoen ja herkutellen on ainoa oikea tapa viettää juhannusta.

Vesku on toista mieltä.

Juhannusfestivaaleilla on tuhansien ihmisten yleisö, ja kaikilla on hyvä meininki.

Artisti on lavalla elementissään.

– Juhannus on tylsä ilman festarikeikkaa. Piste. Olen joskus istunut mökillä juhannuksena ja meinasin tulla hulluksi, Jokinen puuskahtaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Viestihiihto Rockwerstaan ympäri

Eräs juhannus on jäänyt erityisesti Jokisen mieleen. Silloin herrat eivät heiluneet festarien päälavalla.

– Iloisella 90-luvulla vietettiin kerran juhannusta Vaasan Rockwerstaalla, jossa oli meidän treenikämppä eli oikeastaan koti. Juhannussimaa maisteltuamme Max Bäckman, Jari Helin ja minä saimme maailman parhaan idean: pidetään hiihtokilpailu, Jokinen naureskelee.

Bäckman löysi jostain suksenrähjät, ja niin saatiin pystyyn tiukka viestihiihto.

Kukin hiihti kierroksen Rockwerstaan ympäri, ja sitten vaihdettiin sukset seuraavan jalkoihin.

– Mahtoi se olla näky, kun Max hiihti spittarit jalassa suksilla, ja mulla oli maihinnousukengät. Nahkarotsit päällä painettiin menemään. Yleisö kannusti, mutta en kyllä yhtään muista, ketähän siellä oli paikalla. Lunta ei ollut, eikä vastustajiakaan. Oltiin voittajia kaikki kolme!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Essi Unkurin juhannus pitää sisällään telttailua ja yllätysohjelmaa.
Kuva: Anne Laurila

Essi nauttii juhannussaunasta

Juhannussauna ja koivunlehdet. Ne ovat ensimmäisiä asioita, jotka juolahtavat Vaasasta kotoisin olevan, hallitsevan Miss Suomen, Essi Unkurin, mieleen juhannuksesta.

– Pienenä olimme juhannuksena usein ystäväperheen saaressa ihan Vaasan edustalla. Siellä aina saunottiin. Myös juhannuskokko on jäänyt mieleen, Unkuri muistelee lapsuuden juhannuksiaan.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Saunominen kuuluu juhannukseen

Viime vuonna Unkuri tutustutti myös muutaman ystäväpariskuntansa Vaasan mökkikulttuuriin ja vei heidät reissulle saareen.

Saunominen kuuluu osaksi Unkurin juhannusta myös tänä vuonna.

– Vietämme juhannusta ystäväni vanhempien luona Pertunmaalla. Siellä pitäisi olla rantasauna. Telttailemme siellä pellolla isolla porukalla.

Juhannuksen telttaretkestä oli sovittu hyvissä ajoin ennen Selviytyjät Suomi -ohjelman kuvauksia, joista Unkuri palasi hiljattain. TV-ohjelmaa filmattiin Malesiassa.

– Saa nähdä, miltä telttailu maistuu nyt reissun jälkeen. Toisaalta se on aika luksusta, kun siellä filmauksissa ei ollut edes telttaa, Unkuri kertoo.

Kuuden viikon Selviytyjät-eristyksen jälkeen Unkurin työasiat ovat kasaantuneet.

– Tämä on ollut sellaista käynnistelyä. Ei oikein meinaa päästä vauhtiin.

Yllätysohjelmaa telttaretkellä

Myös juhannuksen telttaretki on täynnä yllätyksellistä ohjelmaa.

– Ystäväni on ilmeisesti suunnitellut sinne aika paljon kaikenlaista. Hän on hankkinut DJ-välineet, opetellut soittamaan ja lupasi pitää telttaretkellä ensikonsertin. Minulla on suuret odotukset, Unkuri naurahtaa.

Vaikka tiedossa on ohjelman täyteinen viikonloppu, aikoo Unkuri ottaa juhannuksena rennosti.

Sen jälkeen on myös aikaa hiukan hengähtää, sillä seuraava suuri Miss Suomi -keikka on vasta heinäkuun lopulla Espoon viinijuhlilla.

Jaa artikkeli
Lounaspaikka