Uutiset

Meteoriihi palkittiin vastuullisuudestaan – Tunnustus on ensimmäisiä koko Suomessa

Meteoriihi on monipuolinen vierailukohde. Katsottavaa löytyy niin sisältä kuin ulkoakin.
Meteoriihi on monipuolinen vierailukohde. Katsottavaa löytyy niin sisältä kuin ulkoakin.
Kuva: Jaakko Elenius
  • Vaasa

Söderfjärdenin meteoriittikraatteri kuuluu Suomen kauneimpiin törmäysjälkiin. Sen keskellä on vierailukeskus Meteoriihi, jonka näyttelyt kertovat törmäyksestä ja taivaan kivistä.

Tänä keväänä Meteoriihen vierailukeskukselle myönnettiin Sustainable Travel Finland STF:n vastuullisen matkailun edelläkävijästatus.

Visit Finlandin myöntämä tunnustus on ensimmäinen Vaasan alueella ja yksi ensimmäisiä koko maassa. Tunnustuksen taustalla on muun muassa Meteoriihen panostus ekologiseen kestävyyteen. Paikka tuottaa tarvitsemansa sähkön aurinkopaneelein ja tuulivoimalalla.

Tunnustusen innoittamana Sundomin kyläyhdistyksen Meteoriihijaosto haluaa kannustaa ihmisiä ympäristö- ja ilmastotekoihin. Niinpä Meteoriihelle pyörällä tai kävellen saapuville asiakkaille tarjotaan sisäänpääsy alennettuun hintaan.

Maatalouskoneista observatorioon

Meteoriihen näyttelyt havainnollistavat Söderfjärdenin yli 520 miljoonaa vuotta vanhaa historiaa asteroidin törmäyksestä nykypäivän maanviljelys- ja Natura 2000-alueeseen saakka.

Meteoriihi on monipuolinen vierailukohde. Tähtitieteellisessä observatoriossa voi tutustua törmäysanimaatioon, kraatterikiviin ja meteoriitteihin.

Lisäksi Meteoriihessä on vanhojen maatalouskoneiden näyttely sekä energiakellari ja tutkimusasema, jossa voi tutustua uusiutuvaan energiatuotantoon auringon ja tuulen voimalla.

Meteoriihen vieressä sijaitsevasta lintutornista voi ihailla koko Söderfjärdeniä, joka on yksi kurkien tärkeimmistä levähdyspaikoista Suomessa. Syksyisin alueelle kokoontuukin tuhansia kurkia tankkaamaan ennen pitkää muuttomatkaa.

Meteoriihessä on myös ulkonäyttelyitä, joissa voi vierailla ympäri vuorokauden ja vuoden.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka