Leipomo-kahvila Mjöli bakeryn yrittäjä Eva Marttila kertoo, että mahdollisuus laajentamiseen piti käyttää hyödyksi, kun sellainen sattui kohdalle.
– Viereinen yritystila vapautui, joten tartuimme tuumasta toiseen. Laajensimme kahvilapuolen kokonaan sinne.

Nyt tilat jakautuvat selvästi kahteen eri osaan: leipomoon ja kahvilaan. Itse yrittäjä työntekijöidensä kanssa osallistui paljon remontin tekoon.
– Vakiasiakkaat ovat ihmetellen ihastelleet uutta kahvilapuolta, Marttila naurahtaa.
Uudessa kahvilassa suolaisen tarjontaan on panostettu lisää. Kahvin tai teen lisäksi voi napata vaikkapa piirakkaa.
– Leivät ja pullat ovat kuitenkin edelleen ykkösprioriteettimme, Marttila lisää.
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Kansallista menestystä
Mjöli oli mukana Artesaaniruoka SM-kisoissa, jotka järjestettiin lokakuussa Rovaniemellä. Kisoista tarttui mukaan kaksi kultamitalia.
Voitot tulivat kategorioista ruishapanleivät ja hiivalla kohotetut leivät. Voittoreseptit olivat tyrni-spelttileipä ja Purmon limppu eli Purmolimpa ruotsiksi. Purmolimpa onkin leipomon kestosuosikki.
– Tämä resepti on ollut minulla jo kauan, varmaankin 15–20 vuotta. Olen kuitenkin hieman muokannut reseptiä. Nimikin jo sen paljastaa, että resepti tulee Purmosta. Tätä limppua myydään meillä todella paljon, Marttila sanoo.
Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Mjöli siivitti menestystä kyseisestä kisasta. Vuoden 2022 kisasta voitettiin yksi kulta ja kaksi pronssia.
Tarkoitus on osallistua samaan kisaan jatkossakin, seuraavan kerran vuonna 2025, kun kisat taas järjestetään.

Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (sisältö jatkuu alla)
Mainos päättyy
Uusia kasvoja kahvilassa
Marttila hoitaa leipomisen, mutta kiireen tullen hän auttaa kahvilassakin. Marttilan lisäksi leipomossa on myös toinen leipuri, ja kahvilan puolella yksi kahvilatyöntekijä.
Uusi kahvilapuoli avattiin lokakuun lopussa.
– Uusia kasvoja on tullut kahvilaan, mutta vakioasiakkaita käy myös paljon, Marttila iloitsee.
Leipomo-kahvilamyynnin lisäksi Mjölin tuotteita viedään Vaasan ravintoloihin, kuten Hejm, Fröj, Astor ja 1h+k.
Marttila panostaa myös ekologisiin jauhoihin. Jauhot tuodaan Vaasan lähialueelta, Pensalasta pientiloilta.
– Välillä asiakkaat tulevat kysymään neuvoja leipomiseen, ja sitten neuvon. Olen iloinen myös siitä, että he ovat inspiroituneet leipomisesta, Marttila kertoo.