Uutiset

Monet urheilutapahtumat osuvat Vaasaan ja lähialueille

Nuorten SM-hiihdot kisattiin Vöyrillä vuonna 2016. Arkistokuva.
Nuorten SM-hiihdot kisattiin Vöyrillä vuonna 2016. Arkistokuva.
Kuva: Kalle Lydman
  • Minna Kallasvuo

Vaasassa ja sen lähikunnissa on tänä vuonna kolme suurta, valtakunnallista urheilutapahtumaa.

Ne keräävät joko poikkeuksellisen suuren osanottajamäärän, suuren yleisömäärän tai molempia. Ne ovat myös tapahtumia, joiden järjestämisoikeuksia anotaan ja joiden tapahtumapaikkakunnat vaihtelevat vuosittain.

Alueen suuret tapahtumat ovat aikajärjestyksessä yleisurheilun nuorten SM-hallikilpailut Mustasaaressa, maastohiihdon Hopeasomman finaalit Vöyrillä ja yleisurheilun Kalevan kisat Vaasassa.

Yleisurheilun nuorten SM-hallit kisataan Botniahallissa lauantaina 24. ja sunnuntaina 25. helmikuuta.

SM-hallimitaleista kilpaillaan 22-, 19- ja 17-vuotiaissa. Alkueriä, karsintoja ja mitalimittelöitä riittää molempina päivinä aina aamukymmenestä iltakahdeksaan.

Järjestäviä tahoja ovat Vasa IS, Vaasan Vasama, Vaasan Toverit, Palosaaren Urheilijat, Vähänkyrön Viesti ja IF Femman. Sama seurakonsortio vastaa myös kesäkuisten Kalevan kisojen järjestelyistä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vaasassa viimeksi 2013

Kalevan kisat käydään Vaasassa Kaarlen kentällä torstaista sunnuntaihin 27.–30. kesäkuuta.

Kisojen ajankohta on tänä vuonna poikkeuksellinen. Yleensä ne ovat heinäkuun lopussa tai elokuun alussa, mutta tänä vuonna tuolle ajanjaksolle sijoittuvat Pariisin olympialaiset (26.7.–11.8.). Rooman EM-kilpailut ovat ennen Kalevan kisoja, 7.–12. kesäkuuta.

Yleisurheilussa olympialaisiin voi edetä joko saavuttamalla tulosrajan tai rankingjärjestelmän kautta. Vaasan Kalevan kisat ovat kotimaassa viimeinen mahdollisuus antaa olympianäyttöjä, sillä tuloksentekoaika päättyy 30. kesäkuuta. Maratonilla tuloksentekoaika päättyy jo 30. huhtikuuta.

Kalevan kisat alkavat torstaina 27. kesäkuuta kilpakävelyillä. Reitti kiertää tällä kertaa Onkilahden maisemissa. Viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai 30. kesäkuuta, ja päätöspäivän lajeja ovat muun muassa miesten ja naisten 800 ja 5000 metrin finaalit, miesten ja naisten 400 metrin aitojen finaalit, miesten keihäsfinaali ja naisten moukarifinaali.

Vaasassa on viimeksi järjestetty Kalevan kisat vuonna 2013.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hopeasompassa mitelöivät nuoret

Maastohiihdon Hopeasompan loppukilpailut käydään Vöyrin hiihtokeskuksessa 15.–17. maaliskuuta. Hopeasommassa kilpailevat 12–16-vuotiaat nuoret.

Vöyrilläkin tarvitaan järjestelyihin seurayhteistyötä: siellä järjestäjinä toimivat Vörå IF, Oravais IF ja IF Femman.

Hopeasompa 2024 alkaa perjantaina sprinteillä, jotka hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla. Lauantaina ovat vuorossa normaalimatkat vapaalla ja sunnuntaina viestit perinteisellä hiihtotavalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka