Uutiset

Mustasaareen uudessa Omenalaakson päiväkodissa vahvistetaan kaksikielisyyttä ja opitaan toista kotimaista kieltä

Päiväkodin johtaja Rebecca Lindénin mukaan tiloissa on toiminut aikaisemmin yksityinen päiväkoti.
Päiväkodin johtaja Rebecca Lindénin mukaan tiloissa on toiminut aikaisemmin yksityinen päiväkoti.
Kuva: Jarno Pellinen
  • Riikka Ilmonen

Mustasaaren kunta avasi elokuun alussa uuden päiväkodin Sepänkylään. Omenalaakson päiväkoti on Mustasaaren kunnan toinen kaksikielinen päiväkoti Bölen päiväkodin lisäksi.

Sekä suomenkielisillä että ruotsinkielisillä ryhmillä on omat osastonsa samoissa tiloissa, mutta osastot tekevät yhteistyötä ja ulkoilevat yhdessä.

– Monet lapset ovat esimerkiksi ruotsinkielisillä osastoilla suomenkielisiä lapsia, jotka ovat oppimassa ruotsia, päiväkodin johtaja Rebecca Lindén kertoo.

– Ja osa lapsista tulee valmiiksi kaksikielisestä perheestä, jossa kotona puhutaan molempia kieliä, suomenkielisen 3–5-vuotiaiden ryhmän varhaiskasvatuksen opettaja Sara Ojala lisää.

Äidinkielijakauman Lindén arvioi menevän melko tasan. Ruotsinkielisellä osastolla on kolme lapsiryhmää ja suomenkielisellä kaksi.

Sepänkylän keskustassa sijaitsevassa päiväkodissa toimi aikaisemmin yksityinen päiväkoti, jonka kysyntä ei ollut kovin suurta. Kunnan varhaiskasvatukselle on kuitenkin tarvetta Sepänkylässä kuten muuallakin Mustasaaressa, joten tilalle perustettiin kunnan päiväkoti.

70 lapsen päiväkodissa työskentelee 5 varhaiskasvatuksen opettajaa ja 10 lastenhoitajaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Henkilökunta löytyi helposti

Varhaiskasvatuksen työvoimapulasta on puhuttu paljon, mutta Omenalaakson päiväkotiin henkilökuntaa löytyi hyvin sisäisen ja ulkoisen rekrytoinnin kautta. Lindénin mukaan hakemusten määrä yllätti.

– Keväällä tuli tieto päiväkodin avaamisesta ja alussa ajattelimme, että apua, mistä löydämme näin paljon henkilökuntaa. Hakemuksia tuli kuitenkin paljon, yhteensä noin 60.

Päiväkotia on laitettu kesän aikana kuntoon, ja henkilökunta on saanut suunnitella ja muokata tiloja omannäköiseksi. Tiloja ei kuitenkaan ole tarvinut remontoida, sillä rakennus on vain kolme vuotta vanha.

– Haimme vähän sieltä sun täältä ylijäämäkalusteita muista päiväkodeista ja kunnan kiinteistöistä, ja osa on uusia, Lindén kertoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka