Anne Laurila luotsaamaan uudistuvaa Ikkunaa

Vaasan Ikkunan uudeksi päätoimittajaksi on valittu vaasalainen uutistoimittaja, FM Anne Laurila. Hän aloittaa työt Vaasan alueen suositussa kaupunkilehdessä 11. toukokuuta.

– Olen todella innostunut aloittamaan työt päätoimittajana. Ikkuna on koko Vaasan seudun tärkeä lehti, joka nostaa esiin meitä kaikkia koskettavat ajankohtaiset ja kiinnostavat asiat, Laurila kuvailee.

Laurila aloittaa työt toukokuussa rinnan Vaasan Ikkunan nykyisen päätoimittajan Vesa Koivumäen kanssa, joka on jäämässä eläkkeelle.

– Toukokuu menee perehdytyksen parissa ja teemme kapulanvaihdon Vesan kanssa, Laurila sanoo.

Uutta ja innostavaa. Laurilalla on pitkä ja monipuolinen kokemus toimittajuudesta. Toimittajan työt hän aloitti aikanaan Radio Vaasasta.

– Olen tehnyt toimittajan työtä yli kaksikymmentä vuotta muun muassa kulttuuritoimittajana ja toimitussihteerinä. Pohjalaisen uutistoimituksessa aloitin vuonna 2005, Laurila kertoo.

Päätoimittajan työ tuo kokeneellekin uutistoimittajalle uusia haasteita.

– Olen urallani tehnyt monenlaista ja nyt Ikkunan parissa on hienoa päästä vielä oppimaan uuttakin ja toteuttamaan Ikkunan uudistusta, Laurila iloitsee.

Sydämenä kaupunkilaiset. Ikkunan uudistus ja uuden päätoimittajan aikakausi tuovat tullessaan näkyviä muutoksia perinteikkääseen kaupunkilehteen.

Tulevassa uudistuksessa Laurila haluaa ehdottomasti pitää kiinni paikallisuudesta. Hän haluaa saada myös kaupunkilaiset mukaan lehteä tekemään.

– Kaupunkilaiset voivat sanoin ja kuvin vinkata meille juttuideoita mielenkiintoisista henkilöistä ja seudun asioista. Kaupunkilehden sydämenä ovat kaupunkilaiset, sanoo Laurila.

Raija Koivisto