Uutiset

Elävää musiikkia koko illan – Sirkustirehtöörinä tunnettu Florentin Tzvetkov siirtyi baarinpitäjäksi

Florentin Tzvetkov halusi ehdottomasti baariinsa livemusiikkia. – Sellaisia baareja riittää, joissa soi radio tai soittolista. Kuvat: Laura Krohn
  • Vaasa

VAASA

Suomea kiersi vuoteen 2017 asti Sirkus Florentino, jonka sirkustirehtöörinä hääräsi bulgarialaissyntyinen vaasalainen Florentin Tzvetkov .

Sirkuksen lopetettua Tzvetkov teki töitä tarjoilijana, mutta korona vei työt. Viime kesänä hän ryhtyi taas yrittäjäksi ja avasi jäätelökioskin Gustavsborgin rantaan voitettuaan sen paikan kaupungin järjestämässä huutokaupassa.

– Mukava kesä oli, aika paljon kävi ihmisiä. Vuokra ei ole mikään halpa, joten ensimmäisenä vuonna pitää olla tyytyväinen, että sai itselleen vähän palkkaa.

Vuokrasopimus on kolmeksi vuodeksi, ja Tzvetkov aikoo jatkaa jäätelönmyyntiä ensi kesänä.

Musiikkimiehiä itsekin

Nyt Tzvetkov on perustanut baarin. Piano Bar Diamond Club avattiin lokakuun alussa Kauppapuistikolla, entisen Roska Vaasan tiloissa. Tässä ravintolassa soi elävä musiikki koko illan.

– Sain idean siitä, että olen itsekin taustaltani muusikko. Kävin musiikkikoulun ja soitin big bandissä, ennen kuin siirryin klovneriaan, Tzvetkov kertoo.

Tzvetkovin vaimo on baarimestari, joten baarin pito tuntui luontevalta. Vaimo on kuitenkin töissä muualla.

Piano Bar on tarkoitettu aikuiseen makuun.

– Alkuillasta se on rauhallinen ja meno on chilliä. Loppuillasta, kun porukka on lämmennyt, meno muuttuu kovemmaksi, ja tanssilattiakin saattaa täyttyä.

Ensin sähköpiano, myöhemmin flyygeli

Musiikista vastaavat ainakin aluksi vanha opiskelukaveri Bulgariasta, pianisti Ivelin Filipov ja tämän puoliso, laulaja Boryana Georgieva. He ovat kiertäneet pitkään soittamassa eri puolilla Eurooppaa: Englannissa, Skotlannissa, Belgiassa ja Hollannissa. Duo esiintyi joitakin vuosia sitten myös Wasalinella.

Repertuaari on laaja ja kansainvälinen.

– Suomalaisia kappaleita ei ole ohjelmistossa – vielä, Filipov naurahtaa.

Baarin perällä on sähköpiano, mutta toiveissa olisi jossain vaiheessa saada sinne myös oikea flyygeli.

Tulevaisuudessa auki aamuviiteen

Tiskin takana on toistaiseksi vain baarinpitäjä yksin. Välillä hän saa apuvoimia.

Piano Bar on auki keskiviikosta sunnuntaihin.

– Haluan pitää auki myös sunnuntaisin, sillä silloin melkein kaikki on kiinni. Ravintola-alan työntekijät lähtevät ulos sunnuntaisin, ja nyt heillekin on paikka, mihin mennä.

Tzvetkov uskoo, että ihmiset haluavat liikkua pandemian jälkeen.

– Pitää olla sosiaalista elämää, eihän kukaan jaksa olla koko ajan vain kotona.

Ravintolarajoitusten vuoksi Piano Bar sulkee toistaiseksi ovensa jo kello 01, mutta myöhemmin on suunnitelmissa pitää auki arki-iltoina kahteen, mutta perjantaisin ja lauantaisin jopa viiteen asti.

Alkuillasta baariin ei ole pääsymaksua, mutta myöhemmin sinne peritään pieni sisäänpääsymaksu.

Laura Krohn

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka