Hietasaari pesee kasvonsa täysin – Rantaan tulee uusi terassi ja vesipuisto

Vaasan suosituimpiin kuuluva uimaranta Hietasaaressa uusiutuu täysin.

Vaasan kaupunki etsi uimarannan kahvilalle keväällä uutta vuokralaista, ja samalla tarjottiin mahdollisuutta rakennuksen vieressä olevan ranta- ja vesialueen vuokraukseen.

Määräaikaan mennessä jätettiin viisi tarjousta, joista parhaimmaksi arvioitiin Sisäsataman Terassi Oy:n tekemä tarjous.

Yrityksen omistaa Tommi Mäki, joka tunnetaan Kuntsin vierellä Sisäsatamassa sijaitsevan kesäterassin lisäksi muun muassa festivaalipromoottorina ja kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna.

Mäki johtaa Hietasaaren uudistushanketta, jossa on mukana eri alojen yrittäjiä.

– Tätä voisi kuvailla eri toimijoiden liittoumaksi, allianssiksi, jossa Sisäsataman Terassi -yhtiö vastaa koko kokonaisuudesta.

Mäen mukaan uimarannan ja siellä olevan kahvilan tasomuutos on suuri, kunhan kaikki saadaan valmiiksi.

– Hietasaari on arvostettu EU-tason ranta. Mielestämme on tärkeää, että myös palveluiden laatu on korkea.

Hietasaarta kehitetään erityisesti vesiurheilun keitaaksi.

Rantaan tulee uusi, kelluva vesipuisto, jonka odotetaan valmistuvan heinäkuussa.

Sinne tulee pääsymaksu, mutta Hietasaaren uimaranta pysyy maksuttomana.

Vesipuistoidean isä on vaasalainen urheilualan ammattilainen Jarkko Sjöblom, joka järjestää myös muun muassa ohjattuja värikuulapelejä Wasalandian alueella.

Sjöblomin yritys alkaa pyörittää myös vesipuistoa. Valvottu vesipuisto esteratoineen on tarkoitettu 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Hietasaaressa aletaan vuokrata sup-lautojen lisäksi myös kajakkeja. Sup-lautojen ja kajakkien vuokrauksesta vastaa SUP Station Vaasa. Yritys on jo monta vuotta vuokrannut lautoja Hietasaaressa.

Kokonaisuuden nimi on nyt Hietasaari Beach Club.

Rannan kahvilarakennuksessa toimi vuosina 2017–20 kesäkahvila Hietasaaren Helmi. Sitä nimeä ei käytetä enää. Tommi Mäki oli mukana myös silloisessa yrittäjäryhmässä, joka pyöritti kesäkahvilaa.

Nykyisen rakennuksen noin 100 hengen terassin lisäksi hiekkarannan puolelle rakennetaan uusi, noin 80-paikkainen aurinkoterassi. Kahvila muuttuu ravintolaksi, josta saa muun muassa pizzaa ja jossa on anniskeluoikeudet.

– Saimme iloksemme useita tarjouksia Hietasaaren kahvilarakennuksen ja sen lähialueen palvelutarjonnan kehittämiseen. Voittanut tarjous oli selvästi pisimmälle mietitty ja myös vuokratason osalta kärkipäässä. Uskomme asukkaille ja turisteille tarjottavien palveluiden parantuvan merkittävästi aikaisemmasta, Vaasan kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi toteaa kaupungin tiedotteessa.

Voittaneen tarjouksen vuokra on 2 800 euroa vuodessa.

Vuokra-aika on viisi vuotta, jonka jälkeen Sisäsataman Terassi Oy:n ja Vaasan kaupungin välinen vuokrasopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Kahvilarakennuksen wc-, suihku- ja pukuhuonetilat jäävät yleiseen käyttöön. Kahvila vastaa niiden siivoamisesta ja varustamisesta.

Tilat ovat auki kahvilan aukioloaikojen mukaisesti, vähintään 1.6.–31.8. päivittäin kello 10–18.

Anne Laurila