Joka kissa tahtoo omaan kotiin

Joskus on vaikea ymmärtää, mikä saa ihmiset mieltymään tiettyihin kisoihin.

Joku varsin tavikselta vaikuttava kissa voi olla oikein suosittu, ja siitä tulee useita kyselyitä ja varauksia. Sitten on kissoja, jotka mielestämme ovat varsinaisia helmiä, mutta ne eivät kiinnosta ketään.

Molly ja Viggo

Kissatalolle tuotiin kaksi kaunista kissaa paikkakunnalta muuton takia. Molly ja Viggo ovat odotelleet uuden kodin löytymistä jo pitkään.

Molly on harmaa tyttö ja oikein hurmaava, sosiaalinen ja ystävällinen. Viggo, joka nimestä huolimatta on myös tyttö, on särmikkäämpi ja haastavampi tapaus.

Viggo karkasi entiseltä omistajaltaan ja oli puoli vuotta hukkateillä. Se löytyi vihdoin, mutta luonne oli muuttunut kuukausien aikana. Oliko se kohdannut kaltoinkohtelua karkureissullaan? Sellainen jättää jälkensä myös kissan sieluun.

Aiemmin avoin Viggo on nyt varautunut, ja sitä saa silittää ainoastaan selkään. Nuorena kissana se varmasti alkaisi hyvässä kodissa taas luottamaan ihmisiin. Ota yhteyttä kissatalolle, jos jompikumpi tytöistämme kiinnostaa.

Pentukausi pahimmillaan

Kissatalon puhelin soi taukoamatta. Ympäri maakuntaa kaupataan latojen ja talojen alta löytyneitä pentuja.

Otamme tietenkin vastaan niin paljon kuin pystymme. Tänä kesänä olemme pystyneet ottamaan kaikki meille tarjotut kissat.

Monien kymmenien leikkaamattomien kissojen populaatiot maaseudulla ovat pahimpia. Siellä syntyvän pentueen mahdollisuudet selvitä hengissä ovat vähäiset.

Nälkä, loiset ja sisäsiittoisuus koituvat niiden kohtaloksi. Tilanne on usein niin hallitsematon, että ainoaksi keinoksi jää koko lauman lopettaminen.

Mutta osataan sitä kaupungissakin. Jonkinlainen ilmiö on teettää omalla tavallisella kotikissalla pentuja. Ne myydään netissä lähinnä Etelä-Suomeen, jossa ihmiset jonottavat pentuja. Pennun hinta vaihtelee 50 eurosta aina 900 euroon.

Mielestämme tuo on moraalitonta pentutehtailua, kun samanaikaisesti Suomen löytöeläintalot pullistelevat kotia vailla olevia löytökissoja, jotka haluaisivat omaan kotiin.

Pulaa penturuuasta

Kissatalo ottaa vastaan kaikenlaisia lahjoituksia. Nyt on pulaa lähinnä kissanruuasta, varsinkin pentujen ruuasta. Pentuja meillä on lähes 30. Aikuisten märkäruoka on myös tervetullutta.

Jos kukaan ei ole kissatalolla paikalla, kun tuot lahjoituksesi, voit jättää sen rappusille. Nostamme sen sisään, kun tulemme paikalle.

Kissatalolla on jälleen myyjäiset sunnuntaina Levoninkadulla. Katso lisää Ikkuna-lehden Menot-palstalta.

Kirsti Koivula