Kaivinkone ryskää veneet rikki torstaina

Vaasan kaupunki siivoaa parhaillaan pienvenesatamia eli venelaitureiden tienoita ja valmistelee niitä uusia, maksullisia talvisäilytyspaikkoja varten.

Alkukesästä alkaneet työt ovat edenneet hyvin. Perinteisellä veneidensäilytyspaikalla Palosaarella, lähellä Vikingaa sijaitsevassa Kulmakadun pienvenesatamassa on kuitenkin useita ongelmatapauksia.

– Veneet, joita ei ole laskettu vesille, on laputettu jo aikoja sitten, samoin venetrailerit ja muut tavarat, jotka eivät sinne kuulu. Mutta omistajat eivät ole hakeneet omiaan pois. Nyt on ihan viimeinen hetki toimia, korostaa Vaasan viheralueyksikön palveluvastaava Jarmo Latvala.

Hänen mukaansa Kulmakadun varrella olevalla alueella makaa useita veneenraatoja ja trailereita, joista kasvaa aluskasvillisuutta.

Torstaina 22.7. Kulmakadun venesatamassa alkaa ryske, kun kaivinkone tulee paikalle ja murskaa huonokuntoiset veneet. Ne viedään viedään jätteenä Stormossenille.

– Hyväkuntoiset veneet kuljetetaan kaupungin varastoalueelle, josta omistaja voi hakea maksua vastaan omansa pois. Jos ei hae, vene menee huutokauppaan, Latvala sanoo.

Anne Laurila