Katso video: Risteilytunnelmaa Wasa Teaterissa – Uusi musikaali Botnia Paradise on myynyt jo ennakkoon yli 15 000 lippua

VAASA

Vaasassa on juuri iloittu uuden Aurora Botnia -laivan saapumisesta Merenkurkkuun. Nyt Vaasaan tulee vielä toinenkin iloinen risteilyalus, Botnia Paradise.

Se lipuu Wasa Teaterin suurelle näyttämölle 18. syyskuuta. Botnia Paradise on Wasa Teaterin uutuusmusikaali, jonka tapahtumapaikkana on samanniminen laiva.

– Musikaalissa on paljon energiaa ja huumoria, juuri sitä, mitä tänä päivänä tarvitaan, hehkuttaa teatterinjohtaja Ann-Luise Bertell.

Esityksessä seurataan kirjavaa joukkoa laivamatkustajia, mutta myös aluksen henkilökunnan kommelluksia.

Musikaaleille tyypilliseen tapaan teemoina ovat unelmat, ystävyys, rakkaus ja paikkansa löytäminen elämässä.

Suomenkielinen tekstitys

Botnia Paradise on huumoriryhmä KAJ:n toinen musikaali.

Ryhmän jäsenet Kevin Holmström, Axel Åhman ja Jakob Norrgård ovat käsikirjoittaneet musikaalin ja säveltäneet sen musiikin.

Heidän ensimmäinen musikaalinsa Gambämark sai ensi-iltansa Wasa Teaterissa syksyllä 2018 ja oli valtavan suosittu.

Humoristisen tekstin ja menevän musiikin taitajien uutuusmusikaalia on selvästi odotettu, sillä tälle syksylle Botnia Paradiseen on myyty jo 15 000 lippua. Monet esityksistä on loppuunmyyty.

Mutta matkalle pääsee vielä mukaan, sillä Botnia Paradise seilaa myös koko kevätkauden. Kevään liput vapautetaan myyntiin lokakuussa.

Lokakuun ensimmäisestä päivästä lähtien musikaaliin on saatavissa myös suomenkielinen tekstitys. Teatterilta voi lainata tekstityslaitetta, jota katsoja pitää sylissään esityksen ajan.

Lisäksi käsiohjelmaan saa teatterilta liitteeksi suomenkielisen juoniselosteen.

Nopeita vaihtoja

Vauhdikkaassa musikaalissa on suuri määrä rooleja, mikä tietää tiukkoja vaihtoja kulisseissa.

Vaatteet, kengät, peruukit ja rekvisiitta saavat kyytiä, kun näyttelijä vaihtaa lennossa roolista toiseen.

KAJ:n lisäksi Botnia Paradisessa nähdään lavalla Wasa Teaterin omat näyttelijät Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Markus Lytts, Carola Sarén ja Tove Qvickström.

Lisäksi ensembleen kuuluvat vierailevat näyttelijät Mathilda Kruse Helsingistä ja May Schjörlien Ruotsista.

– Muut vaihtavat useita rooleja, vain Mathildalla ja minulla on yksi rooli kummallakin. Se kertoo siitä, kuinka tärkeä rooli se on, heittää Carola Sarén, joka näyttelee risteilyemäntä Sinikkaa.

Tekijäjoukko kehuu myös livemusiikin merkitystä esitykselle. Oikea bändi antaa näyttelijällekin eri tavalla tukea ja tunnelmaa kuin nauhalta tuleva musiikki.

Kapellimestari Ralf Nyqvistin lisäksi orkesterissa soittaa neljä paikallista muusikkoa.

Leikkisä liikekieli

Ida Kronholmin ohjaamassa musikaalissa on lajille tyypilliseen tapaan erilaisia tanssi- ja laulukohtauksia.

On hitaita balladeja, hiukan vauhdikkaampia pari- ja ryhmänumeroita sekä suuria, näyttäviä kohtauksia, joissa koko ensemble laulaa ja tanssii lavalla.

Koreografian on laatinut Ida ”Inxi” Holmlund.

– Olen hakenut ideaa koreografioihin tietenkin musiikista, mutta olen käyttänyt ja liioitellut koreografioissa myös veteen liittyviä liikkeitä, esimerkiksi uimaliikkeitä ja kalastamista. Olen pyrkinyt tansseissa leikkisään liikekieleen.

Videolla kapteeni eli näyttelijä Johan Aspelin toivottaa suomenkielisetkin katsojat tervetulleeksi Botnia Paradiseen.