Uutiset

Keilaajilla juhlakisat Vaasassa

Viikonloppuna Vaasassa voi nähdä kovatasoisia lähtöjä, kun keilaajat ympäri maata osallistuvat Vaasan keilailuliiton 70-vuotisjuhlakilpailuun. Tässä pelataan paikallista seurakilpailua VIFK–BC Prickarna. Kuva: Kenneth Rönnkvist
  • Vaasa

VAASA

Vaasalaisten keilailuseurojen kattojärjestö, Vaasan keilailuliitto ry täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Juhlakilpailu on ollut meneillään jo lokakuun alusta lähtien karsintakisana, ja tulevana sunnuntaina pelataan finaalit.

Keilailuliiton juhlakisa on tänä vuonna yksi Finnish Masters -osakilpailuista.

– Juhlakilpailu on jo tähän mennessä ollut menestys. Meidän tavoitteenamme oli 500 kilpailusuoritusta karsinnassa, mutta niitä on tehty jo noin 600, ja tässä on aikaa vielä lauantainakin tehdä oma suoritus, hehkuttaa Vaasan keilailuliiton puheenjohtaja Kenneth Rönnkvist.

Vasta lauantai-iltana selviää, ketkä pääsevät sunnuntain finaaleihin.

Kisaajia ympäri maata

Karsintaan on tähän mennessä osallistunut noin 200 kilpailijaa. Yksi kilpailija on voinut tehdä useita kilpailusuorituksia.

– Kilpailumme on houkutellut Vaasaan keilaajia ympäri maata. Karsijoita on tullut esimerkiksi Imatralta, Lahdesta, Turusta ja Raumalta, Rönnkvist luettelee.

Mukana on ollut jopa maajoukkuetason keilaajia, kuten MM-kisoissa Dubaissa pari viikkoa sitten hopeaa saanut Tomas Käyhkö.

Rönnkvist arvelee, että moni kilpailija osallistuu vasta perjantain ja lauantain karsintalähtöihin, ja jos pärjää, sunnuntain finaaliin.

– Viikonloppuna on useita maajoukkuekilpailijoita täällä, hän ennakoi.

Kaikki palkitaan

Juhlakilpailussa ei ole erikseen naisten ja junioreiden sarjoja, vaan kaikki kisaavat keskenään.

Finaaleja on sunnuntaina kaksi. Molempiin pääsee 20 kilpailijaa, ja kukin kilpailija osallistuu vain yhteen finaaliin.

Kaikki finalistit saavat rahapalkinnon.

– Avoimen kilpailun finaali on kovatasoinen, ja siellä on hyvät palkinnotkin. Voittaja saa 1 800 euroa ja toiseksi tullut 1 300 euroa, Rönnkvist antaa esimerkkejä.

Toinen loppukilpailu on BCD-luokkien finaali.

– Siinä on Matti Meikäläisillä parempi mahdollisuus menestyä kuin avoimessa kilpailussa. Tämänkin finaalin voittaja saa hyvän palkinnon, 900 euroa, ja toiseksi tullut saa 600 euroa.

Vaasan keilailuliiton 70-vuotisjuhlakilpailu: su 5.12. klo 10 avoimen kilpailun finaali ja noin klo 14.30 BCD-luokkien finaali Vaasan keilahallissa, Ruutikellarintie 2. Vapaa pääsy.

Anne Laurila

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka