Kesäkissat jäävät pian historiaan

KISSATALON

Huviloille jätetyt kesäkissat eivät tänä päivänä ole enää niin suuri ongelma kuin vielä joitain vuosia sitten.

Enää ei oteta sitä suloista pentua kesän alussa mökille, joka sitten syksyn tullen ja iltojen pimetessä hylätään rappusille turhaan odottamaan sen tutun oven avautumista. Nälkä on kova, mutta ruokahuolto ei enää pelaa. Pahimmassa tapauksessa sillä on jo omat pennut elätettävänä ja talvi tulossa.

Ilmaisia pentuja on nykyään vaikea saada. Kauppojen seinät eivät enää pullistele ilmoituksia ”annetaan pentuja”. Ihmiset ovat viisastuneet asian suhteen.

Jos sillä omalla kissalla on pakko pentuja teettää, otetaan niistä maksu. Mikään pakkohan ei ole kissalla pentuja teettää, sillä siinä saattaa paukkua jo pentutehtailun raja. Kissan arvostus ei koskaan nouse, jos sen lisääntymiseen suhtaudutaan kevyesti.

Ongelma on usein se, että pentu luovutetaan liian aikaisin. Jopa 7-10 vuorokauden ikäisenä ne lähtevät uusiin koteihin. Silmät ovat juuri auenneet ja siniset vielä. Olemme kauhulla seuranneet näiden lylleröiden lähtöä suureen maailmaan. Siitähän ei voi seurata kuin ongelmia myöhemmin. Pentua ei saisi luovuttaa ennen 14 viikon ikää.

 

Uusi kissatalo Isolahdessa

 

Uudesta kissatalosta liikkuu niin paljon väärää ja valheellista tietoa, että on syytä oikaista muutamia.

Olemme remontoineet Isolahden uutta kissataloa hartaudella. Materiaalit lattiaan, seiniin ja jopa kattoon, on valittu silmälläpitäen kissatalotoimintaa. Ne eivät lävistä kissanpissaa. Lattialle ja seiniin voi koska tahansa heittää vaikka ämpärillisen vettä ja pestä kaiken pois. Hajuhaittaa ei tule olemaan.

Karanteenikoppeja on neljä, uusille tulokkaille. Kissat saavat liikkua sisätiloissa vapaasti. Ei ole mitään muita häkkejä, mihin kissat teljetään.

Meillä on tällä hetkellä 40 kissaa yhteensä, eikä sitä määrää ole tarkoitus kasvattaa. Tämä ei ole bisnestä, eikä liiketoimintaa. Olemme aatteellinen, vapaaehtoinen yhdistys.

Mitä tarpeettomammaksi me käymme, sen parempi. Ei kai kukaan kuvittele, että elämän suurin onni ja autuus on mennä jouluaaton iltana tai juhannusaaton aamuna kissataloon tyhjentämään kissankakkoja hiekkalaatikoista tai pesemään oksennuksia lattialta. Jonkun on kuitenkin näistäkin ihmisten hylkäämistä raukoista huolehdittava.

Meitä syytetään myös mahdollisesta liikenteen tukkimisesta, rotta-ongelmasta ja kaiken huipuksi, meluhaitasta. Soitamme musiikkia liian lujaa. Mitä ihmeen musiikkia? Kissat ovat maailman hiljaisin ja siistein sakki, eikä meillä ole ollut yhdessäkään kissapaikassa edes radiota.

Me taistelemme uuden kissatalon puolesta loppuun asti ja olemme taas käynnistäneet uuden Mesenaatti-keräyksen rahoittaaksemme remonttia uuteen taloon ja lainan lyhennyksiin. Myös vuokrat pitää maksaa Palosaarelle ja Korkkarille joka kuukausi.

Voit tukea hankettamme lahjoittamalla rahaa keräykseen, osoitteesa mesenaatti.me. Poliisihallinnon myöntäneen rahankeräysluvan numero on RA/2021/728.
Lisätietoa kissatalon verkkosivulla.