Uutiset

Näin voi Vaasassa auttaa vähävaraisten perheiden joulua

Vamian kolmannen vuoden merkonomiopiskelijat ovat mukana järjestämässä Joulupussi- keräystä, jolla vaasalaiset vähävaraiset lapsiperheet saavat jouluruuan pöytään.
  • Vaasa

VAASA

Keräys on avattu Kotimaanapu.fi-verkkopalveluun. Linkki lahjoitussivulle löytyy Vaasan suomalaisen seurakunnan etusivulta.

Lahjoituksilla ostetaan lahjakortteja vaasalaisiin liikkeisiin, ja lahjakortit jakaa saajilleen diakoniatyöntekijät. Lahjakorteilla voi hankkia tarpeellisia vaatteita, leluja ja kirjoja.

Vamian opiskelijat mukana Joulupussissa

Karin Toivolan aloittama perinteinen Joulupussi-keräys järjestetään tänä vuonna jo 10. kerran. Vamian kolmannen lukuvuoden merkonomiopiskelijat ovat mukana järjestämässä tapahtumaa.

Joulupussi-hyväntekeväisyyskeräyksen ideana on, että Vaasan vähävaraiset perheet saavat jouluruuan pöytään ja voivat nauttia joulusta hyvin mielin perheen tai läheistensä kanssa.

Keräyspisteille voi lahjoittaa jouluisia, huoneenlämmössä säilyviä herkkuja ja elintarvikkeita sekä lahjakortteja.

Keräyspisteet ovat keskiviikkona 8.12. Minimanin aulassa kello 14 – 20 ja torstaina 9.12. keskustan Citymarketissa kello 14 – 20. Citymarket Kivihaassa on keräyskärry samana päivänä kello 8 – 20. Perjantaina 10.12. kerätään Prisman aulassa kello 12 – 20

Vaasan Ruoka-apu oli rahapulassa tänä syksynä. Joukko Vaasan alueen yrityksiä lähti mukaan tempaukseen, jossa Ruoka-avulle kerättiin alle viikossa 6 500 euroa. Summalla pystytään rahoittamaan yhdistyksen toimintaa yli kuukauden ajan.

Mukana olivat Certia, Hera, Piccolo Group, Liikuntakeskus Lykke, CNC-Tekniikka sekä kaksi nimettömänä pysyvää lahjoittajaa.

Vaasan Ruoka-avun tärkeää toimintaa voi tukea tekemällä yksittäisen lahjoituksen, ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi 15 euron vuosihintaan.

Vaasan kolme R-kioskia keräävät jouluksi suklaata Vaasan Ruoka-avulle 19.12. saakka. Asiakas voi ostaa haluamansa määrä suklaapatukoita tai suklaalevyjä ja lahjoittaa ne kioskeilla oleviin keräyspaikkoihin.

Jennie Stolpe on puolestaan tehnyt joulukortteja, joiden myynnistä 1,50 euroa menee Ruoka-avulle. Kortteja on myynnissä Säteessä, Loftetissa, Cirkas-kahvilassa Stundarsissa, K-Market Stensillä Sundomissa, K-Market Stencolla Maalahdessa ja Chatarina Blomqvistilla Rantalinnassa.

Pelastusarmeijan joulupadat ovat kaduilla 15.–23.12. Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähävaraisille

Kullakin alueella kerätyt Joulupata-lahjoitukset käytetään paikallisesti ihmisten avustamiseen. Sähköisten kanavien kautta saadut lahjoitukset jaetaan avuntarvitsijoille kaikkialle Suomeen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka