Nuoret muusikonalut mukaan Rokkikouluun – Tänä syksynä kokeilussa uusi ryhmä lapsille

VAASA

Vaasalaiset, 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat nuoret ovat voineet vuodesta 2003 alkaen harrastaa pop- ja rock-musiikkia Vaasan kaupungin Rokkikoulussa.

Tänä syksynä Rokkikoulu on aloittanut uutena kokeiluna oman ryhmän 10–12-vuotiaille muusikonaluille.

– Rokkikoulu on saanut todella paljon kyselyitä jo vuosien ajan, pääsisikö 11- tai 12-vuotias lapsi mukaan Rokkikouluun. Nyt voimme vastata, että kyllä pääsee!

Näin sanoo 10–12-vuotiaiden ryhmänvetäjä Joona Keturi.

Oman taitotason mukaan

Rokkikoulussa jokaista oppilasta opetetaan yksityisesti oppilaan taitotason mukaisesti. Valittavina instrumentteina ovat kitara, basso ja rummut.

– Olisi hyvä, jos oppilaalla olisi ennen yksityistunteja tiedossa soitin, jota haluaa soittaa. Mutta voimme auttaa ja kokeilla yhdessä, jotta löytyy se oma soitin, Keturi sanoo.

Soittamisen ja uusien kaverisuhteiden lisäksi Rokkikoulussa oppii ryhmätyöskentelyä, musiikkitapahtumien järjestämistä, bändien toimintaa ja kaikkea muuta, mitä musiikin tekemisprosessiin kuuluu.

– Aikaisempaa musiikkikokemusta ei tarvitse olla, vaan kaikki 10–17-vuotiaat vaasalaiset ovat tervetulleita Rokkikouluun lähtötasosta riippumatta. Omia soittimia ei tarvitse, vain hyvää ja avointa mieltä, Keturi kannustaa.

”Odotin pääsyä Rokkikouluun”

Keturi itse aloitti Rokkikoulun oppilaana 13-vuotiaana ja viihtyi 17-vuotiaaksi asti.

– Aloitin 7-vuotiaana seurakunnan kitaratunneilla kerran viikossa ja odotin, että olisin tarpeeksi vanha Rokkikouluun. Heti kun pääsin mukaan, olin yksityistuntien lisäksi mukana eri bändeissä ja vietin paljon vapaa-aikaani Rokkikoululla. Aloin rakentaa omaa musiikkiuraani 17-vuotiaana, ja nyt siviilipalveluksen myötä pääsin tänne opettamaan soittamista, Keturi sanoo.

Hän odottaa innokkaana, että näkee myös opetuspuolta ja pääsee haastamaan itseään.

Hän opettaa pääasiassa kitaran ja basson soittoa 10–12-vuotiaille, mutta ottaa myös vanhempia oppilaita.

– Rokkikoulu on huikea paikka, jossa on mahtavat opettajat ja josta saa uusia kavereita sen lisäksi, että oppii soittamaan. Täällä pääsee viettämään aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa.

Oppilaita Rokkikoulussa on tällä hetkellä noin 60.