Uutiset

Oranssilla värillä väkivaltaa vastaan

Vaasassa oranssilla värillä valaistaan mm. Alskatintien kevyen liikenteen silta 25.11.–2.12. Kuva: Vaasan kaupunki / Ilari Rautiainen
  • Vaasa

Orassit päivät vastustavat naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa. Oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Päiviä tehdään tunnetuksi esimerkiksi valaisemalla rakennuksia ja rakennelmia oranssiksi ympäri maailmaa.

Oransseja rakennuksia

Vaasan kaupunki valaisee oranssilla värillä 26.–27.11. Pohjanmaan museon ja 25.11.–2.12. Alskatintien uuden kevyen liikenteen sillan.

Ruotsinkielinen seurakunta eli Vasa svenska församling puolestaan valaisee Vaasan kirkon oranssiksi torstaina 25.11. ja Vetokannaksen kirkon koko kampanjan ajan.

Kampanjan aikana sytytetään oransseja kynttilöitä jumalanpalveluksissa, ja seurakunnan työntekijät voivat pukeutua oranssiin. Seurakunta jakaa myös tietoa, mistä naiset Vaasan seudulla saavat apua väkivaltaa kohdatessaan.

Oranssia ohjelmaa

Oranssien päivien aikana järjestetään Vaasassa myös erilaista ohjelmaa.

Pohjanmaan museon yleisöopastuksilla pohditaan naisten yhteiskunnallista asemaa ja tutustutaan kulttuurihistorialliseen Vaasa 400-näyttelyyn. Yleisöopastukset ovat perjantaina 26.11. kello 17 ruotsiksi ja kello 18 suomeksi sekä lauantaina 27.11. kello 13 ruotsiksi ja kello 14 ja 15 suomeksi.

Vaasan ensi- ja turvakoti ry ja Länsi-Suomen rikosuhripäivystys esittäytyvät Pohjanmaan museon aulassa lauantaina 27.11. kello 13–15.30. Päivän aikana kuullaan myös puheenvuoroja naisten kohtaamaa väkivaltaa vastaan.

Pohjanmaan museo on avoinna perjantaina 26.11. poikkeuksellisesti kello 10–20. Museoon pääsee lauantaina 27.11. maksutta Vaasan kaupungin kirjastokorttia näyttämällä.

Vaasan pääkirjaston edessä oleviin puihin ripustetaan oransseja neulegraffiteja 25.11.–10.12. Pääkirjaston aulassa on myös esillä aiheeseen liittyvää, lainattavaa kirjallisuutta.

Paikalliset naisjärjestöt järjestävät torstaina 9.12. kello 16.30–18.30 pääkirjaston Draama-salissa seminaarin seksuaalisesta häirinnästä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka