Uutiset

Pilvilammen luontopolku on vaasalaisten helmi

Pekka Uusi-Hakala kehuu Pilvilampea Vaasan helmeksi: Olosuhteet ovat upeat ja paikka on lähellä keskustaa. Kuvat: Paula Kaskimaa
  • Vaasa

Pilvilammella sijaitseva Närvänmutkan retkipaikka hemmottelee luonnossa kulkijaa. Paikalta löytyy nimittäin nuotiopaikan lisäksi puucee, roska-astia ja suojattu puuvarasto, jossa on valmiiksi pilkottuja kuivia puita. Tätä kaikkea ympäröi Pilvilammen upea luonto maisemineen ja metsän eläimineen.

– Täällä sielu lepää, tänne voi tulla todella rauhoittumaan, Vaasan latu ry:n puheenjohtaja Pekka Uusi-Hakala sanoo.

Vaasan latu otti Närvänmutkan nuotiopaikan haltuunsa kaupungilta viime vuoden alussa, ja on kunnostanut taukopaikkaa ahkerasti uuteen uskoon.

– Huomasimme, että nuotiopaikka oli hajonnut ja täällä oli muutenkin sotkuista. Täällä käy paljon lapsiperheitä, joten päätimme pistää paikat kuntoon, Uusi-Hakala kertoo.

Seuran aktiiviset talkoolaiset käyvät retkipaikalla monta kertaa viikossa tarkastamassa, että kaikki on kunnossa ja esimerkiksi vessassa on paperia.

Helppo kulkea

Närvänmutka sijaitsee vain yhden kilometrin päässä Ristinummen Kappelinmäentien päässä olevalta parkkipaikalta. Nuotiopaikalle voi kävellä Pilvilammentietä pitkin vaikka lastenvaunujen kanssa. Retkikohde on unelma lapsiperheille, sillä luonnon helmaan pääsee helposti ja fasiliteetit ovat kunnossa. Taukopaikalla löytyy myös paljon ihmeteltävää perheen pienimmille.

– Olemme laittaneet tähän nuotiopaikan läheisyyteen 30 linnunpönttöä. Tästä on lastenkin helppo seurata pönttöjen elämää.

Paikalle pääsee myös Pilvilammen luontopolulta, joka on kolme kilometriä pitkä. Sitäkin on kunnostettu pitkospuilla ja pienet ojat ylittävillä silloilla. Vaikka luontopolulla ei pääse kulkemaan rattailla, on se jalkaisin helppokulkuinen.

– Luontopolkua on tarkoitus tulevaisuudessa vielä jatkaa ja pidentää.

Aktiivisia mukaan

Närvänmutkaan on suunnitteilla myös katos, jotta retkeilemään pääsee sateisellakin säällä.

Kaikki materiaalit Pilvilammen retkeilyalueen kunnostamiseen on saatu kaupungilta, mutta työ on tehty Vaasan ladun talkooporukalla.

– Meitä on noin 20 aktiivista talkoolaista. Tämä on mukavaa yhteistä puuhaa, joka tulee kaikkien hyväksi. Mukaan mahtuu aina lisää ihmisiä, jotka kaipaavat virkistävää yhdessäoloa ja tekemistä.

Uusi-Hakala kaipaisi seuraan myös lisää retkivetäjiä.

– Seurallamme on paljon ideoita, joita voisi toteuttaa, mutta vetäjiä ei tahdo kaikille ideoille löytyä.

Ensi viikon lauantaina Vaasan Latu ry järjestää Närvänmutkassa Unelmien perheliikuntapäivän. Paikalla voi kokeilla maastopyöräilyä, opetella geokätköilyä, käydä yhteispatikalla tai harrastaa luontobingoa. Nuotiopaikalla on tarjolla myös makkaraa ja mehua.

Unelmien perheliikuntapäivä 11.5. klo 11-15. Parkkipaikan osoite Kappelinmäentien 220.

Paula Kaskimaa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka