Uutiset

Pilvilampi hellii ulkoilijoita

Pilvilammella on puhtaan luonnon lisäksi runsaasti nuotiopaikkoja ja laavuja. Niille tarpoessa saa Pilvilammen parkkipaikalta jo hyvän liikunta-annoksen. Kuvat: Paula Kaskimaa
  • Vaasa

Vaasan Ikkunaan Vaasan Ladulle ruusuja lähettänyt nimimerkki Äiti ja tytär tiivistää monen vaasalaisen ajatukset.

Yhdistys on tehnyt suurenmoisen työn etenkin tämän kevään aikana, kun Pilvilammen luontopolut ja taukopaikat ovat olleet ulkoilijoiden ahkerassa käytössä.

Miltä tällaisen palautteen saaminen tuntuu, yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Uusi-Hakala?

– Tosi kivaltahan tuo tuntuu, mies vastaa hymyillen.

– Olemme huomanneet, että Pilvilammella on käynyt valtava väkimäärä nyt korona-aikana. Sen on huomannut esimerkiksi polttopuiden menekistä ja vessojen täyttymisestä. Olen jo miettinyt, että onko koko Ristinummi käynyt vessassa Närvänmutkassa, hän nauraa.

Metsässä kasvanut eräopas

Yhdistyksen aktiivit ahkeroivat laavu- ja nuotiopaikoille uusia puuklapeja ja huoltavat vessoja päivittäin.

Uusi-Hakala kurvaa huoltoautolla Närvänmutkaan sunnuntaiaamuna. Siellä yksi aktiivinen jäsen on jo pilkkomassa puita, vaikka vakituinen nuotiopaikka on tällä hetkellä remontin alla. Päivällä klapeille on kuitenkin tarvetta, kun tilapäinenkin taukopaikka alkaa täyttyä retkeilijöistä.

– Täällä tulee käytyä joka päivä huoltotöissä. Siihen menee parisen tuntia. Yksi jäsenemme viettää täällä lähes kahdeksan tuntia päivittäin.

Uusi-Hakalaa ja muita yhdistyksen aktiiveja ajaa kaupunkilaisten hyväksi tehtäviin talkootöihin elämäntapa.

– Olen mettässä kasvanut ja kerran kun tämän homman on aloittanut, niin sitä on vaikea enää lopettaa, eräoppaanakin toiminut mies tuumaa.

Kannatusmaksu pyynnöstä

Vaasan Latu on huoltotöiden lisäksi peruskorjannut kevään aikana Aurinkolaavun ja rakentanut täysin uuden Kuutamolaavun. Närvänmutka saa remontissa uuden nuotiopaikan ja katoksen. Pilvilammelle rakennetaan kesän aikana myös uusi luontopolku.

– Yhdistyksessämme on enimmäkseen eläkeläisiä ja kun meitä ei nyt koronan takia ole muualle hyväksytty, tuolla mettässä voimme turvavälein touhuta. Keskiviikkoisin meillä on aina täysi talkoopäivä.

Yhdistys saa tykötarpeet luontopolkujen ja laavujen rakentamiseen kaupungilta. Silti omaakin rahaa kuluu materiaalien hankintaan jonkin verran.

– Ei me ihan jokaista nippeliä ja nappia haeta kaupungilta, vaan sitten käytetään yhdistyksen kassasta omaa rahaa.

Yhdistyksen toiminnasta kiitolliset kaupunkilaiset ovat vihjanneet puheenjohtajalle, että moni saattaisi olla kiinnostunut maksamaan yhdistykselle kannatusmaksua.

– Olemme miettineet sitä ja ajattelimme kesällä laittaa yhdistyksen tilinumeron esille. Sinne voi jonkun maksun laittaa, jos niin haluaa.

Paula Kaskimaa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka