Pyörillä pääsee Vaasan parhaille kalapaikoille

Viime torstaina Vaasassa sai tutustua kaupungin parhaisiin kalapaikkoihin. Vaasalaiset kalaseurat Pilk Kings ja Vaasan Urheilukalastajat järjestivät pyöräilykierroksen, jossa illan mittaan kierrettiin kalastuskohteissa keskustan alueella.

Kierroksella opastusta kalastuksen saloihin tarjosi Juha Ojaharju, joka toimii Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntijana.

– Tapahtuman suosio todella yllätti positiivisesti, sillä porukkaa tuli koko ajan lisää kierrokselle. Parhaimmillaan mukana oli kymmeniä osallistujaa, iloitsee Ojaharju.

Innokas kalamies

Kierros oli tarkoitettu aikuisille, perheille ja kaikille kalastuksesta kiinnostuneille. Mukana oli myös vaasalainen luokanopettaja Teemu Lindelä yhdessä pienen poikansa Väinön kanssa.

– Tapahtuma oli todella hyvä idea. Tässä tulivat Vaasan kalapaikat hyvin tutuksi, Teemu Lindelä kiittelee.

Väinö Lindelä osoittautui innokkaaksi kalamieheksi, jolle oli karttunut jo kokemusta sekä onkimisesta että pilkkimisestä.

– Iskäkin on saanut paljon ahvenia, ja niistä tehtiin fileitä. Iskä kalasti ja äiti paistoi, hän sanaili pyöräilykierroksen päätteeksi Onkilahden kalastuslaiturilla.

Hyvät kalavedet

Kalastusseurat halusivat tempauksella myös muistuttaa, että Vaasassa pääsee polkupyörilläkin hyville kalapaikoille. Juha Ojaharju, entinen vaasalainen, muistelee pyörällä tehtyjä kalastusretkiään.

– Kiinnostuin kalastamisesta jo lapsena. Harva se päivä ajoimme kavereiden kanssa pyörällä kalastamaan, ja kalassa käytiin Palosaarelta Raippaluodossa asti, kertoo Ojaharju.

Ojaharjun mukaan Vaasassa on todella hyvät kalavedet, ja kaupunkiin tullaan kalastamaan kauempaakin.

– Hyviä kalapaikkoja ovat esimerkiksi Hietasaari ja Kalaranta. Silta-aukot ovat varmoja kalapaikkoja, sillä virta houkuttelee kaloja, hän sanoo.

Ojaharju vastaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestössä vastuullisesta vapaa-ajankalastamisesta.

– Isoilla kaloilla on tärkeä merkitys kalakannassa, sillä ne tuottavat hyvin poikasia. Isoja kaloja ei siis kannata ottaa saaliiksi, Ojaharju opastaa.

– Kalaa ei myöskään kannata kalastaa liikaa yhdellä kerralla, vaan kalaa on hyvä ottaa vain sen hetken tarpeeseen. Kala ei pakkasessa parane, tietää Ojaharju.

 

Raija Koivisto