Uutiset

Tähtien arvoisia: Värikästä draamaa ja mysteerejä meressä

Bilal Baig näyttelee suurisydämistä Sabia sarjassa Sort Of. Sabi haastaa itsensä jäädessään hoitamaan lapsia, joiden äiti on joutunut vakavaan onnettomuuteen.
  • Vaasa

Viaplay on tuottanut loppusyksylle mielenkiintoisen draamakomedian Sort Of .

Kanadalaisen Bilal Baigin näyttelemä Sabi työskentelee baarimikkona LGBTQ-baarissa ja trendikkään perheen lapsenvahtina. Hän asuu yhdessä siskonsa kanssa.

Pakistanilaisen perheen nuorin lapsi ei ole paljastanut konservatiiviselle perheelleen olevansa transsukupuolinen, koska itsensä etsiminen on vielä kesken.

Suurisydämiselle Sabille tulee mahdollisuus muuttaa Eurooppaan parhaan ystävänsä kanssa, mutta hän päättää sen sijaan jäädä hoitamaan lapsia heidän äitinsä joutuessa vakavaan onnettomuuteen. Päätös muuttaa Sabin elämän ja auttaa häntä ymmärtämään omat tarpeensa ja identiteettinsä paremmin kuin ennen.

Itsensä etsiminen onkin sarjan pääsanoma, mutta se on myös lämminhenkinen, älykkäitä tokaisuja sisältävä sarja, ja se iskee etenkin milleniaaleihin kuin leka.

Sarjan päähenkilöt ovat kiinnostavia, ja jatkoa jää kaipaamaan viimeisen jakson jälkeen. Sarjan ensimmäisessä kaudessa on kahdeksan puolituntista jaksoa. Onnistuneeseen sarjaan jää nopeasti koukkuun.

Sarja avaa ilahduttavasti LGBTQ-yhteisön elämää ja haasteita, mutta antaa tilaa monenlaiselle ymmärrykselle. Suosittelen lämpimästi.

****

Arvoitus aaltojen alla

Jos värikkäät draamakomediat eivät innosta, kannattaa katseet kääntää Yle Areenan puoleen.

Siellä on julkaistu kiinnostava sarja Vigil – kuolema syvyyksissä , joka on ehtinyt herättää sekä kiitosta että kritiikkiä Englannissa.

Brittisarja on fiktiivinen, mutta sarjan juonessa on kohtia, jotka muistuttavat todellisia tapahtumia. Tuotanto on kuitenkin vahvasti kiistänyt todellisten tapahtumien olleen sarjan inspiraation lähde.

Kiistan aiheena on ollut kalastustroolarin katoaminen 90-luvulla. Ydinsukellusvene veti kalastusaluksen syvyyksiin, kun aluksen verkko oli jäänyt kiinni siihen.

Sarja alkaakin vastaavanlaisista tapahtumista. Rikosetsivä Amy Silva ( Suranne Jones) lähetetään tutkimaan yllättävää kuolemantapausta sukellusvene HMS Vigiliin. Ydinaseella varustettu sukellusvene ei voi rantautua, ja samaan aikaan on kadonnut myös kalastustroolari vetäen mukanaan useamman kalastajan.

Uutiset nostavat kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia.

Rikosetsivä Silva huomaa nopeasti, että suunniteltu kolmen päivän matka ahtaisiin tiloihin on hankalampi kuin hän osasi kuvitella. Craig Burken ( Martin Compston) kuoleman tapaus ei jää ainoaksi, ja rikosetsivä Silvan matka sukellusveneessä venyy, kunnes kuolemien syy selviää.

Sarjassa perehdytään päähenkilöiden taustoihin hiljalleen, ja jokainen tuntuu salaavan jotain. Onnistunut juoni ja kerronta koukuttavat katsojan nopeasti. Kuusiosainen sarja on erittäin kiinnostava.

*****

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka